ροή ειδήσεων

Κάβος, Λαγανάς, Μάλια, Φαληράκι ή τα... ελληνικά «Σόδομα και Γόμορρα»



Τα μέρη που έχουν αποκηρύξει το «τάξις και ηθική»....

Δείτε φωτογραφίες - Σε κατάσταση μέθης επιδίδονται μέχρι και σε δημόσιες συνευρέσεις αδιαφορώντας για τα... αδιάκριτα βλέμματα - Τι έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν; - Μέχρι πρότινος επικρατούσε η λογική «What happens in..., stays in...», όμως, το Instagram και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα έφεραν τα πάνω-κάτω

Σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, θεωρητικά το καλοκαίρι μάς αποχαιρετά κι υποδεχόμαστε το φθινόπωρο. Μπορεί στη χώρα να επιβλήθηκαν «capital controls» και να εκφράστηκαν φόβοι ότι ο τουρισμός θα καταρρεύσει, όμως, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέα Ανδρεάδη, ο αριθμός των διεθνών αφίξεων στην Ελλάδα οδεύει προς νέο ρεκόρ εν συγκρίσει με το 2014.




Και φέτος στον τουρισμό, όπως και στους περισσότερους τομείς στη χώρα μας, δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο με την Ελλάδα να αποτελεί «hot» προορισμό για όλες τις κοινωνικές τάξεις κι όλα τα πορτοφόλια. Έτσι, μαζί με την «αφρόκρεμα» των τουριστών τη χώρα μας κατέκλυσαν κι αυτή τη χρονιά νεαροί και νεαρές -κυρίως βρετανικής καταγωγής- έτοιμοι για όλα με άγρια μεθύσια, ξέφρενα πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως κι ερωτικές συνευρέσεις με αγνώστους να βρίσκονται στην «to do list» των διακοπών τους.

Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Κρήτη και Ρόδος και το 2015 είχαν την... τιμητική τους με τον Κάβο, τον Λαγανά, τα Μάλια και το Φαληράκι να διαφημίζονται παγκοσμίως διαμέσου των social media ως τα μέρη, όπου κάθε κανόνας ηθικής, ευνομίας, τάξης κι ευπρέπειας έχει καταλυθεί. Δεν είναι άγνωστο και δεν προκαλεί εντύπωση πια σε κανέναν το γεγονός ότι ελάχιστοι είναι οι Έλληνες που επισκέπτονται πλέον αυτά τα μέρη. Ποιος θέλει στις διακοπές του να βλέπει, καθώς ετοιμάζεται για βραδινή έξοδο ή επιστρέφει στο δωμάτιό του, κορίτσια κι αγόρια να κάνουν εμετό, να ουρούν ή ακόμη και να αφοδεύουν στη μέση του δρόμου;

Δεν είναι λίγες οι φορές, δε, που σε κατάσταση απόλυτης μέθης πολλοί επιδίδονται μέχρι και σε δημόσιες συνευρέσεις (φυσικά με αγνώστους), αδιαφορώντας για τους περαστικούς. Ευλόγως θα αναρωτηθεί κανείς για ποιο λόγο να απασχολήσουν με αυτή τη σκέψη το βαρύ από τα ποτά-«μπόμπες» κεφάλι τους, όταν οι περισσότεροι γύρω τους βρίσκονται στην ίδια κατάσταση κι όταν σε αυτές τις περιοχές επικρατούσε -τουλάχιστον μέχρι πρότινος- το σλόγκαν «What happens in..., stays in...».

Με την... επανάσταση του Διαδικτύου και την «έκρηξη» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εντούτοις, τίποτε δε μένει κρυφό. Άλλωστε, οι ίδιοι οι τουρίστες αυτής της κατηγορίας στο κυνήγι της πλήρωσης του «Come to Greece, για να την βρεις...», ανεβάζουν φωτογραφίες από τα έκτροπά τους, ξεφτιλίζοντας δημοσίως τόσο τους ιδίους, όσο και τους φίλους τους. Ενδεχομένως, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία να εντρυφήσει κανείς στους λόγους που αυτογελοιοποιούνται (ίσως νομίζουν πως έτσι είναι «in», «high», «cool», κ.λπ.), αλλά σε εκείνους που τοπικοί φορείς αφήνουν αυτή την τραγική κατάσταση να διαιωνίζεται. Τίποτε απολύτως δε λείπει από τις ανωτέρω περιοχές: ούτε οι παραλίες, ούτε οι καθαρές θάλασσες, ούτε οι μοναδικές ομορφιές της ελληνικής φύσης. Ίσως αυτό που πρέπει να αναρωτηθεί κανείς είναι γιατί θυσιάζεται η ποιότητα στο βωμό της ποσότητας κι έως πότε αυτές οι ντροπιαστικές εικόνες θα αποτελούν μία όψη των καλοκαιρινών διακοπών στην Ελλάδα.



Κάβος

Μετά τα... όργια δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης




Οι Απόκριες φέτος ήρθαν νωρίς...




...και τα πρώτα «χιόνια», επίσης




«Girls just they want to have fun...»



«Απλώς παίρνουμε έναν υπνάκο στις έξι το πρωί έξω από τα δωμάτιά μας, γιατί δε μπορούσαμε να βρούμε τους συντρόφους μας...»



«Τα έσπασα όλα κι είμαι γυμνός. Κανένα πρόβλημα, εδώ είναι Κάβος...»



«Εγώ τύφλα, αυτός φέσι... Αυτό πρέπει να το απαθανατίσουμε, οπωσδήποτε...»



«Αφού “χτύπησα” τατουάζ, έσπασα δύο φορές την πόρτα κι έγινα λιώμα, μπορώ με ασφάλεια να πω πως είμαι έτοιμη να γυρίσω σπίτι...»


Μάλια


Η φίλη σου κάνει εμετό; Κανένα θέμα, βάλτο στο Instagram...




Κι αφροί και μπογιές και χορός κι... απ' όλα


Y.O.LO., man...




Οδηγίες χρήσης: έξω η γλώσσα, μέσα το πούρο


Θα μπορούσε να θεωρηθεί κι ως... μαζικό αφροντούς


Φαληράκι


Ιδού η... Ρόδος, ιδού και το... πήδημα


Αυτό θα πει: απόλυτη ελευθερία



Απορία: από το μεθύσι τόν πέρασε για... παγωτό;.




«Ε, να μη βγάλω μία selfie τώρα που ο κολλητός μου είναι κομμάτια;»




Οι Απόκριες φέτος ήρθαν νωρίς... (μέρος 2ο)



«Νικήσαμε (;) στον... πόλεμο των αφρών»




Αυτό θα πει: απόλυτη ελευθερία (μέρος 2ο)



Λαγανάς


Δεν έμεινε τίποτε όρθιο στο... ξεφάντωμά τους




«Bride to be» ξεφάντωσε αγρίως. Άγνωστο εάν παντρεύτηκε, εν τέλει...



Αυτό θα πει σχέση τιμής και ποιότητας...



«Girls just they want to have fun... (στο repeat)»





Τα κορίτσια αποτυπώνουν την καλλιτεχνική (;) πλευρά της... αφόδευσης





«Οι άλλοι... παρτάρουν κι εμείς παίρνουμε έναν υπνάκο»




«Μη σάς λέω, μη μιλάτε...»


Οι Απόκριες φέτος ήρθαν νωρίς... (μέρος 3ο)

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *