ροή ειδήσεων

Τζέιμι Όλιβερ: Να επιβληθεί φόρος ζάχαρης!!!!



Την εκτίμηση ότι ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξει κανείς...



την εξάρτησή του από τη ζάχαρη, είναι η επιβολή ενός φόρου σε αυτήν, εξέφρασε εκ νέου ο διάσημος σεφ Τζέιμι Όλιβερ.
Ο 40χρονος Βρετανός εμφανίζεται πεπεισμένος ότι ο άνθρωπος δύσκολα μπορεί να ελέγξει τις ποσότητες ζάχαρης που προσλαμβάνει, με την τελευταία του τηλεοπτική εκστρατεία να περιλαμβάνει εικόνες από παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, εξαιτίας της υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης.
Παράλληλα, ο Όλιβερ προχώρησε στη δημιουργία μίας ταινίας με πρωταγωνιστές μαθητές δημοτικού σχολείου, οι οποίοι καλλιεργούν λαχανικά και διατρέφονται υγιεινά, ως αποτέλεσμα της εκπαίδευσής τους.
Σύμφωνα με τον Independent και το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ιδέα του διάσημου σεφ για επιβολή φόρου 20% στα αεριούχα ποτά έχει βρει αρκετούς υποστηρικτές.
Όπως έχει εξηγήσει ο Όλιβερ, τα χρήματα από την είσπραξη του φόρου (υπολογίζονται σε 1 δισ. λίρες Αγγλίας, το χρόνο) θα μπορούσαν να πηγαίνουν απευθείας στα σχολεία, για τη χρηματοδότηση των μαθημάτων υγιεινής διατροφής και μαγειρέματος.
Πάντως, η βιομηχανία τροφίμων δεν φαίνεται να βλέπει με… καλό μάτι τη εκστρατεία του σεφ, υποστηρίζοντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να πάει μπροστά μία κοινωνία είναι να δίνονται επιλογές στους καταναλωτές.
Η συζήτηση για την κατανάλωση ζάχαρης στη Μεγάλη Βρετανία έχει ανοίξει για τα καλά, με ορισμένους συμβούλους υγείας να εκτιμούν ότι η κατανάλωσή της πρέπει να μειωθεί σε λιγότερα από επτά κουταλάκια του γλυκού ανά ημέρα, από 40 που είναι σήμερα, γεγονός που απαιτεί την αλλαγή του τρόπου ζωής.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *