ροή ειδήσεων

Στα όρια του στατιστικού λάθους η πρωτιά στις εκλογές, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις



Ένα ασύλληπτο θρίλερ επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με τις δημοσκοπήσεις κυριολεκτικά να...


τρελαίνουν όχι μόνο τους δημοσκόπους αλλά και τα επιτελεία των κομμάτων.
Οι διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι οριακές και κάθε μέρα που περνά αλλάζει το σκηνικό

Γκάλοπ GPO: Διαφορά μιας ανάσας Σύριζα -ΝΔ
Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO για το MEGA
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26% και η Νέα Δημοκρατία 25,8%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 6%, το ΚΚΕ με 5,7%, το Ποτάμι με 4,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,6%, η Ένωση Κεντρώων με 3,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων κυμαίνεται στο 10%.
Υπενθυμίζεται ότι και στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Τα Παραπολιτικά έχει ισχνό προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 25% με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με ποσοστό 24,7% και τη διαφορά να είναι στα όρια του στατιστικού λάθους.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Με μία μονάδα προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ
Οριακό προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδας δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκοπική έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον Σκάι. Σε δείγμα 2.000 ατόμων, στην έρευνα που διεξήχθη από την Τετάρτη πριν το ντιμπέιτ, έως την Παρασκευή μεσημέρι, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5%, έναντι 27,5% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,5%, το Ποτάμι με 5%, η Ένωση Κεντρώων με 4,5%, ενώ 3% συγκεντρώνει η Λαϊκή Ενότητα, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να μένουν εκτός Βουλής, μόλις με 2%.
Το 84% των πολιτών που παρακολούθησε το ντιμπέιτ, δηλώνει πως δεν επηρεάστηκε καθόλου από αυτό, σχετικά με το τι θα ψηφίσει. Στο ίδιο πνεύμα, η πλειοψηφία κρίνει πως κανένας πολιτικός αρχηγός δεν ξεχώρισε, αλλά δεύτερος έρχεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 19% και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας. Σε αντίστροφη ερώτηση, για την χειρότερη παρουσία στο ντιμπέιτ, ο Πάνος Καμμένος πήρε την πρώτη θέση με 19% και δεύτερος ήρθε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Μεγάλο κομμάτι των αναποφάσιστων πάντως φαίνεται πως παραμένει αναποφάσιστο, καθώς ένας στους δύο κρίνει πως κανένας πολιτικός αρχηγός δεν ξεχώρισε στην τηλεμαχία.
Διαφορά 5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Pro Rata που δημοσιεύει την Παρασκευή η Εφημερίδα των Συντακτών. Στο όριο της εισόδου στη Βουλή η Λαϊκή Ενότητα και οι ΑΝΕΛ· μάχη για να αυξήσουν τα ποσοστά τους δίνουν τα υπόλοιπα κόμματα. Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού «ψηφίζουν» οι ερωτηθέντες.
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 23,5%, η ΧΑ με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, το ΚΚΕ 4,5%, Το Ποτάμι με 4%, η Ένωση Κεντρώων με 3,5%, οι ΑΝΕΛ με 2,5% και η Λαϊκή Ενότητα 2,5%.
Αλλο κόμμα απαντά το 2,5% των ερωτηθέντων, ενώ στο 17,5% κυμαίνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *