ροή ειδήσεων

Οι ξενοδόχοι της Ρόδου δε 'βλέπουν' τουριστικό προγραμματισμό από πλευράς Πολιτείας



Στην 6η καλοκαιρινή συνάντησή του, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου συζητησε... και την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν για φέτος, που χάθηκε, όπως υποστηρίζει, λόγω κακών χειρισμών της κυβέρνησης, της προκήρυξης του δημοψηφίσματος και της αβεβαιότητος που επικρατούσε στην Ελλάδα.



Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου διοργάνωσε την 6η καλοκαιρινή συνάντησή του στο ξενοδοχείο Sheraton Rhodes Resort στην Ιξιά την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου.

Στην συνάντηση αυτή η οποία ήταν η πρώτη έπειτα από τον δύσκολο Αύγουστο που πέρασε, έγινε από τον πρόεδρο κ. Γιώργο Ματσίγκο εκτενής ενημέρωση σχετικά με την πορεία των κρατήσεων για τους εναπομείναντες μήνες της φετινής τουριστικής σεζόν και την πορεία των αφίξεων φέτος από τα διάφορα κράτη. Αντίστοιχα, αναφέρθηκε στη σύναψη συμβολαίων για τη νέα χρονιά, όπως και στην προβολή του προορισμού στις επερχόμενες τουριστικές εκθέσεις, αρχής γενομένης της τουριστικής έκθεσης του Παρισιού στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Ήταν για άλλη μία φορά εμφανές ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός από πλευράς Πολιτείας ούτε σε τοπικό, αλλά ούτε και σε κρατικό επίπεδο. Συζητήθηκε επίσης η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν για φέτος που χάθηκε λόγω κακών χειρισμών της κυβέρνησης, της προκήρυξης του δημοψηφίσματος και της αβεβαιότητος που επικρατούσε στην Ελλάδα.

Ο σχεδιασμός των συναντήσεων και σεμιναρίων του Συλλόγου για τον ερχόμενο χειμώνα μονοπώλησε το ενδιαφέρον, καθώς η θεματολογία είναι πλούσια και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των σεμιναρίων που θα διοργανωθούν, σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ και όλους τους τοπικούς φορείς.

Τέλος, έγινε αναφορά στο θέμα των παράτυπων μεταναστών που έχουν φτάσει και στην Ρόδο και ευτυχώς με την αρωγή του Δήμου, έχουν περιοριστεί στον χώρο των παλιών Σφαγείων κι έτσι δεν έχουν βλάψει την εικόνα του νησιού προς τα έξω. Καθώς όμως οι ανάγκες των ανθρώπων που φιλοξενούνται προσωρινά στην Ρόδο είναι μεγάλες, θα καταρτιστεί από τον Σύλλογο τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόγραμμα προσφοράς σίτισης σε συνεννόηση με την αρμόδια αντιδήμαρχο κα Άννα Ζωάννου.

Όλα τα μέλη συμφώνησαν ότι με καλή συνεργασία όλων των μελών και των φορέων του νησιού μπορεί το 2016 να είναι μία καλύτερη σεζόν, “με προϋπόθεση όμως την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και σύντομα κυβέρνηση με ευρωπαϊκό, τουριστικό και επενδυτικό προσανατολισμό και όχι μόνο φοροεισπρακτικό”.

traveldailynews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *