ροή ειδήσεων

Επιστολή Κρεμαστινού σε Τσακαλώτο για ΦΠΑ στα νησιά: Τραγική απόφαση, ξανασκεφτείτε το



«Υπάρχουν εθνικοί λόγοι πίσω από την απόφαση που είχε πάρει ο Παπανδρέου»...


Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για το θέμα της εξίσωσης του ΦΠΑ σε έξι νησιά του Αιγαίου (Ρόδος , Σαντορίνη, Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Σκιάθος) με την ηπειρωτική χώρα έστειλε ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσων και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ καλεί τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση να ξανασκεφτούν την απόφασή τους, λαμβάνοντας υπόψη «τους κινδύνους που επεσήμαναν πριν από εσάς εμπειρότεροι πολιτικοί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν εθνικοί λόγοι πίσω από την καθιέρωση του μειωμένου καθεστώτος ΦΠΑ: «Η απόφαση αυτή αντίκειται σε κεκτημένο εθνικό δικαίωμα που ανεγνώρισε το 1986 ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο πρώτος που διαφοροποίησε τον ΦΠΑ στα νησιά της παραμεθορίου, δηλαδή τα Δωδεκάνησα. Την ίδια άποψη, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στήριξε και ο κ. Κάρολος Παπούλιας. Φαίνεται ότι δεν συμμερίζεστε την άποψη του Ανδρέα Παπανδρέου ότι η οικονομική δυσπραγία θα επιφέρει αλλοίωση του πληθυσμού των νησιών και μετανάστευση των κατοίκων τους στο εξωτερικό και, το κυριότερο, ότι δεν συμμερίζεστε την άποψη ότι το κύμα μη νόμιμων μεταναστών μπορεί να απειλήσει στο μέλλον ακόμα και τη σύνθεση των πληθυσμών των νησιών».

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Κρεμαστινού:

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κύριε Υπουργέ,

Το κλείσιμο της Βουλής απέτρεψε τη δυνατότητα να απαντήσετε σε Επίκαιρη Ερώτησή μου σχετικά με τον ΦΠΑ στα νησιά. Δυστυχώς, χθες ανακοινώθηκε η ομάδα των πρώτων νησιών όπου αυξάνεται ο ΦΠΑ με πρώτη και καλύτερη τη Ρόδο. Η απόφαση αυτή αντίκειται σε κεκτημένο εθνικό δικαίωμα που ανεγνώρισε το 1986 ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο πρώτος που διαφοροποίησε τον ΦΠΑ στα νησιά της παραμεθορίου, δηλαδή τα Δωδεκάνησα. Την ίδια άποψη, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στήριξε και ο κ. Κάρολος Παπούλιας. Έτσι, ουδέποτε ήρθε ως τώρα ο εφαρμοστικός νόμος στη Βουλή για εξίσωση του ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου με τον ΦΠΑ της υπόλοιπης χώρας.

Φαίνεται ότι για την κυβέρνησή σας δεν υπάρχουν εθνικοί λόγοι. Υπάρχουν, δυστυχώς, μόνο οικονομικοί. Φαίνεται ότι δεν συμμερίζεστε την άποψη του Ανδρέα Παπανδρέου ότι η οικονομική δυσπραγία θα επιφέρει αλλοίωση του πληθυσμού των νησιών και μετανάστευση των κατοίκων τους στο εξωτερικό και, το κυριότερο, ότι δεν συμμερίζεστε την άποψη ότι το κύμα μη νόμιμων μεταναστών μπορεί να απειλήσει στο μέλλον ακόμα και τη σύνθεση των πληθυσμών των νησιών.

Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι τραγικά. Για αυτό σας ζητώ να διαφοροποιήσετε τη σχετική υπουργική απόφαση και να λάβετε υπόψη τους κινδύνους που επεσήμαναν πριν από εσάς εμπειρότεροι πολιτικοί. Είναι ευνόητο ότι μόλις ανοίξει η Βουλή θα μας απασχολήσει μεταξύ των πρώτων θεμάτων.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Βουλευτής Δωδεκανήσου



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος30/9/15 04:47

    ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ Ε ΜΠΡΑΒΟ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΛΕΕΙ @@ΡΙΕΣ ρε αιντε νουμερα ε νουμερα θα σας δω την αλλη σεζον με τετοιο ΦΠΑ πως θα δουλεψει ο κοσμος αληταραδες 1/4 της τιμης το ΦΠΑ αλητες ε αλητες 40 μερες εχει γινει η σεζον τις υπολοιπες ψαχνουμε να μαζεψουμε οτι μπορουμε και το ΦΠΑ στον ουρανο αλητες αχρηστοι ειστε αλλα θα σας γραψει η ιστορια αλητες θα μεινετε σαν τα τομαρια και οι πουλημενοι της νεας ελληνικης ιστοριας οι νεοι εφιαλτες αλητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/9/15 19:30

    Μάλλον θα πρέπει να παίρνει Γκίνγκο Μπιλόμπα για την μνήμη, γιατί "ξέχασε" φαίνεται ή δεν "διάβασε" και αυτός ότι το αναφέρει το Β μνημόνιο που ΥΠΕΓΡΑΨΕ και αυτός!!!!!! Ο φαρισαϊσμός για ψηφουλάκια να λείπει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *