ροή ειδήσεων

Τα παιδιά που ρισκάρουν τη ζωή τους για να πάνε στο σχολείο [ΦΩΤΟ]


Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς έφτασε. Οι διαφημίσεις για τα σχολικά είδη... έχουν εδώ και αρκετό καιρό ξεκινήσει, και οι μαθητές σε όλον τον κόσμο αποχαιρετούν επίσημα το καλοκαίρι.
Μερικά παιδιά χαίρονται που επιστρέφουν στο σχολείο. Που θα δουν ξανά τους φίλους τους. Μερικά στεναχωριούνται. Επειδή για τους επόμενους εννέα μήνες ....θα έχουν υποχρεώσεις και δεν θα μπορούν όλη μέρα να διασκεδάζουν.

Και κάποια φέτος θα γνωρίσουν τον σχολικό κόσμο για πρώτη φορά.

Ανεξάρτητα από τα συναισθήματά τους, εκατομμύρια παιδιά σε όλη την υφήλιο ετοιμάζονται να καλωσορίσουν μια νέα χρονιά, κατά την οποία θα πρέπει να προσπαθήσουν για να πετύχουν τους στόχους τους.

Σε μερικά μέρη του κόσμου, οι μαθητές δεν πρέπει να προσπαθήσουν μόνο για να έχουν τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις. Σε μερικά μέρη του κόσμου πρέπει να προσπαθούν ακόμα και για να πηγαίνουν και να επιστρέφουν καθημερινά από το σχολείο.

Για μερικές οικογένειες, το να ξυπνήσουν τα παιδιά το πρωί, να ντυθούν γρήγορα και να περάσουν απέναντι το δρόμο για να προλάβουν το σχολικό λεωφορείο, αποτελεί το πιο δύσκολο κομμάτι.

Τα παιδιά αυτά ταξιδεύουν πέντε ώρες για να φτάσουν στο σχολείο τους

Για μερικές άλλες, όμως, αυτό θα ήταν παιχνιδάκι μπροστά στο κολύμπι, το σκαρφάλωμα, τις σπασμένες γέφυρες, τους γκρεμούς και όλα τα υπόλοιπα που πρέπει καθημερινά να αντιμετωπίσουν.

Καθημερινά ανεβαίνουν αυτές τις μη ασφαλείς σκάλες

Το σχολείο είναι πολυτέλεια σε μερικά μέρη του κόσμου. Και όπως διακρίνει ο καθένας από τις φωτογραφίες, κάποιοι μαθητές ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους για να πάρουν λίγες γνώσεις παραπάνω.

Διασχίζουν ακόμα και κατεστραμμένες γέφυρες, για να μάθουν κάτι παραπάνω

Δυστυχώς, η μόρφωση δεν μπορεί να είναι για όλους δεδομένη. Και όταν τα παιδιά μπαίνουν σε τέτοιες δυσκολίες, να κινδυνεύουν καθημερινά, είναι λογικό να σκέφτονται ακόμα και να παρατήσουν το σχολείο.

Μερικά παιδιά αναγκάζονται ακόμα και να "πετούν" για να φτάσουν στον προορισμό τους

Η λύση μπορεί να είναι αυτονόητη και να μην χρειάζεται πολλή σκέψη, τουλάχιστον για εμάς: να φτιαχτούν οι κατεστραμμένες γέφυρες, να δημιουργηθούν δρόμοι, και να υπάρχουν σχολικά λεωφορεία.

Ή και να περπατούν πάνω σε σχοινιά και καλώδια

Όμως, για τις χώρες αυτές, η λύση δεν είναι όσο εύκολη φαίνεται. Και σε αυτό δεν ευθύνεται μόνο η έλλειψη χρημάτων, αλλά και ο φυσικές, περιβαλλοντολογικές καταστροφές, που δεν επιτρέπουν την άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος.

Για τις χώρες αυτές η μόρφωση των παιδιών δεν είναι αυτονόητη. Αντίθετα, γίνεται περισσότερο δύσκολη σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Μερικοί μαθητές αναγκάζονται ακόμα και να διασχίζουν Ιμαλάια (Zanskar, Indian Himalayas)

Ωστόσο, τα παιδιά τους καθημερινά παλεύουν. Για να φτάσουν στο κτήριο εκείνο, όπου θα λάβουν τα εφόδια για μια καλύτερη ζωή.

Επειδή, λοιπόν, η μόρφωση σε μερικά μέρη του κόσμου είναι πολυτέλεια, ας προσθέσουμε και αυτόν, ανήμερα της έναρξης της σχολικής χρονιάς, στη λίστα με τους λόγους που εμείς και τα παιδιά μας πρέπει να εκτιμούμε και να προστατεύουμε την παιδεία, το σχολείο, το μέρος όπου μπαίνουν οι πρώτες βάσεις για την ενήλικη ζωή μας... Τίποτα δεν είναι δεδομένο.


πηγή

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *