ροή ειδήσεων

Μήνυμα Μέρκελ σε Ελλάδα: Βρείτε τα με την Τουρκία...



«Και η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», σε ό,τι αφορά την προστασία... των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αυτήν τη στιγμή δεν είναι εξασφαλισμένη, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ζήτησε την επείγουσα εντατικοποίηση του διαλόγου με την Τουρκία.

«Όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να συμμετάσχουν στην υποδοχή προσφύγων. Αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο της Γερμανίας, αλλά όλων των κρατών-μελών. Σε αυτή την αποστολή ανήκει και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ- και η προστασία (της περιοχής) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή σήμερα δεν είναι εξασφαλισμένη», δήλωσε η κ. Μέρκελ, μιλώντας σε συνάντηση του κόμματός της με θέμα την ψηφιοποίηση και επανέλαβε ότι στη Γερμανία μπορούν να μείνουν μόνο οι μετανάστες που έχουν ανάγκη προστασίας, επειδή πχ διαφεύγουν από πόλεμο ή πολιτικές διώξεις. «Εκείνοι που δεν έχουν ανάγκη προστασίας, εκείνοι που έρχονται για οικονομικούς λόγους -όσο κατανοητοί και αν είναι αυτοί- δεν μπορούν να έχουν προοπτική να μείνουν σε εμάς. Και πρέπει να το πούμε καθαρά αν δεν μπορούμε να αναλάβουμε την απαραίτητη προστασία όσων το χρειάζονται», τόνισε η καγκελάριος.

Η κ. Μέρκελ υπεραμύνθηκε ακόμη της πολιτικής που ασκεί στην προσφυγική κρίση, απορρίπτοντας έμμεσα την κριτική των κυβερνητικών της εταίρων Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που την κατηγόρησαν για αφελή και επικίνδυνη στρατηγική. «Η Γερμανία έκανε το σωστό και ανέλαβε την ευθύνη της», δήλωσε.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *