ροή ειδήσεων

Νέες δημοσκοπήσεις: Κάλπη – θρίλερ!



Κάλπη – θρίλερ και εντολή για μετεκλογικές συνεργασίες δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο...

Σύμφωνα με μέτρηση της Marc για λογαριασμό του Έθνους της Κυριακής, 7 στους 10 επιθυμούν τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας. Την ίδια ώρα το θρίλερ της πρωτιάς συνεχίζεται, με τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην πρόθεση ψήφου να είναι μόλις 0,4% και τους αναποφάσιστους που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα να κυμαίνονται στο υψηλό ποσοστό του 14,1%.

Σκηνικό θρίλερ περιγράφεται και στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, με κεφαλή μεν του ΣΥΡΙΖΑ, βραχεία δε, με 26,5% έναντι 25,9% της ΝΔ.

Marc: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 0,4%

Στη δημοσκόπηση της Marc για το Έθνος, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 24,4% (καταγράφοντας απώλειες σχεδόν μιας μονάδας σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση), έναντι 24,0% που συγκεντρώνει η ΝΔ (κερδίζοντας 0,8% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση). Η δημοσκόπηση βγάζει 8κομματική Βουλή με τρίτο κόμμα τη ΧΑ (5,9%), ενώ ακολουθούν το Ποτάμι (5,1%), το ΚΚΕ (4,8%), ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ (4,3%), Λαϊκή Ενότητα ισόπαλη με την Ένωση Κεντρώων (με 3,6%). Εκτός βουλής δείχνει η δημοσκόπηση τους ΑΝΕΛ.

Στην ίδια δημοσκόπηση περίπου 2 στους 3 ψηφοφόρους (70,6%) θέλουν κυβέρνησης συνεργασίας, ένα ποσοστό που έχει ενισχυθεί πολύ μετά την ψήφιση του Μνημονίου. Εξ αυτών, το 34,4% ζητά κυβέρνηση εθνικής ενότητας, το 17,7% κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και το 18,5% κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τη ΝΔ.

Δυσαρεστημένοι από τη διαπραγμάτευση

Το 75,5% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη διαπραγμάτευση ενώ το 23,8% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους.

Η ανατομία των ψηφοφόρων

Οι γυναίκες υπερτερούν των ανδρών ψηφοφόρων στα δύο μεγάλα κόμματα, με τη ΝΔ να κερδίζει τη μάχη στις γυναίκες (25,9% έναντι 25,4% του ΣΥΡΙΖΑ). Αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί στις ηλικίες 18-34 λαμβάνοντας 18,6% αλλά με απώλειες από τις εκλογές του Ιανουαρίου. Υπερτερεί επίσης στις ηλικίες 35-54 με ποσοστό 24,4% έναντι 16,3%. Το κόμμα του Ευ. Μεϊμαράκη κερδίζει στις μεγαλύτερες ηλικίες με 33,2% έναντι 26,7% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί στους άνεργους (23,6% έναντι 15,6% της ΝΔ), ενώ η ΝΔ κερδίζει τη μάχη στις νοικοκυρές (28,5%) και στους συνταξιούχους (34,9%).

Κάπα Research: Πρωτιά θρίλερ ΣΥΡΙΖΑ

Πρωτιά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, με προβάδισμα μικρότερο της μιας μονάδας καταγράφει η έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής». Με τα ποσοστά του να υποχωρούν και σε αυτή τη μέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου 26,5%, η Νέα Δημοκρατία που ενισχύεται συγκεντρώνει 25,9%. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή (6,5%), με προβάδισμα μικρότερο της μιας μονάδας από το τέταρτο ΠΑΣΟΚ (5,8%), και ακολουθούν το Ποτάμι με 5,3%, η Λαϊκή Ενότητα με 4,7%, η Ένωση Κεντρώων με 3,5% ενώ ακριβώς στο όριο εισόδου στη βουλή βρίσκονται οι ΑΝΕΛ (3,0%), στην μοναδική δημοσκόπηση από αυτές που διενεργήθηκαν τις τελευταίες μέρες και δείχνουν τους ΑΝΕΛ εντός Βουλής, έστω και οριακά.

Πρωτιά στη ΝΔ δίνει η έρευνα της Μetron Analysis για τα Παραπολιτικά, η δεύτερη μέτρηση των τελευταίων ήμερων στην οποία καταγράφει προβάδισμα στην πρόθεση. η ΝΔ προηγείται με 24% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,4%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 5,2% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,1%, Ποτάμι με 4,8%, ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων με 4%, Λαϊκή Ενότητα με 3,4% και ΑΝΕΛ με 2%.

Απόλυτη ισοπαλία μεταξύ των δύο κομμάτων καταγράφουν οι μετρήσεις της MRB για το Star και του Πανεπιστημίου Μακεδονία για τον ΣΚΑΙ. Στην έρευνα της MRB συγκεντρώνουν από 25,1%, ενώ από 27% στην πρόθεση ψήφου για την έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονία.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *