ροή ειδήσεων

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να μιλήσετε στο παιδί σας για τον έρωτα;



Ο έρωτας είναι μια φυσική έλξη, μια επιθυμία, ένα έντονο συναίσθημα... Τα παιδιά λόγω της περιέργειας και της φαντασίας που διαθέτουν, δημιουργούν διάφορες σκέψεις με το μυαλό τους καταλήγοντας πολλές φορές σε λάθος εντυπώσεις....

Ο καλύτερος τρόπος για να μην αφήσετε τα παιδιά σας στην άγνοια και την αμάθεια, είναι να τους μιλήσετε ειλικρινά για αυτό το δυνατό συναίσθημα.

Συχνά παρατηρείται τα παιδιά να ανταλλάσσουν απόψεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, μιλώντας με συνομήλικούς τους. Αυτό δημιουργεί τις περισσότερες φορές λαθεμένες σκέψεις και γι” αυτό θα πρέπει να έχετε συζητήσει με το παιδί σας πριν ακούσει από τρίτους για τον έρωτα.

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ποια είναι η κατάλληλη ηλικία. Αν και δεν είναι απόλυτο, τα παιδιά χρειάζονται να ξέρουν την αλήθεια από τη στιγμή που γεννιούνται. Για να μπορέσουν να αντιληφθούν αυτό που τους λέτε διαμορφώνοντας μια σαφή εικόνα θα πρέπει να βρίσκονται σε μεγαλύτερη ηλικία όπως μετά τα 6 χρόνια. Πριν από αυτή την ηλικία, ήδη ακόμα και από τριών ετών αρχίζουν να έχουν απορίες σχετικές με το σώμα και τις διαφορές μεταξύ άντρα και γυναίκας. Σε αυτό το στάδιο, χρειάζεται να τους εξηγήσετε απλά και κατανοητά αυτά που σας ρωτάνε.

Από την ηλικία των 5-6 και ύστερα, συζητήστε μαζί τους για τη συναισθηματική πλευρά αλλά και τη σεξουαλική διάσταση του θέματος χρησιμοποιώντας πλέον ακριβείς όρους και ακούγοντας προσεκτικά όλες τις απορίες τους. Αυτό θα βοηθήσει το παιδί σας να έχει μια ειλικρινή εικόνα που δεν θα αφήνει περιθώρια για ανακρίβειες που μπορεί να ακούσει στο σχολείο, το πάρκο ή αλλού από άλλα παιδιά της ηλικίας του.

Ο σεβασμός του σώματος και της ερωτικής επιθυμίας θα πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να τους δώσετε να καταλάβουν.

Διευκρινίστε επίσης, τη διαφορά που υπάρχει στην έννοια του έρωτα ως προς το συναίσθημα και ως προς τη σωματική επαφή και δημιουργήστε γερές βάσεις πάνω στις οποίες το παιδί σας θα αρχίσει σιγά-σιγά να χτίζει τις φιλικές και μελλοντικά ερωτικές σχέσεις του.

post4life

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *