ροή ειδήσεων

Πόσες μέρες πήγαν διακοπές οι Έλληνες, φέτος και πόσα ξόδεψαν [πίνακας]



Οι Ελληνες, μαζί με τους Πολωνούς, τους Βούλγαρους και τους Σέρβους.... είναι αυτοί που βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις της κατάταξης όσον αφορά τον εφετινό προϋπολογισμό των διακοπών τους, ενώ η προτιμώμενη διάρκεια των διακοπών των Ελλήνων ήταν το καλοκαίρι του 2015 κάτι λιγότερο από 6 ημέρες....


Συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις που έκαναν οι Ελληνες μέσω της πλέον γνωστής πλατφόρμας της trivago δείχνουν ένα προτεινόμενο budget διακοπών στα πέριξ των 94 ευρώ, λίγο υψηλότερα από τους Πολωνούς, (92 ευρώ), τους Βούλγαρους (88 ευρώ) και τους Σέρβους (73 ευρώ). Οι Σέρβοι ωστόσο βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα ως προς τη διάρκεια των διακοπών τους, 9 ημέρες συνολικά για το καλοκαίρι του 2015.

Τα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα που έκανε η trivago για τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση κατά τις φετινές διακοπές ανά εθνικότητα και τη μέση διάρκεια των διακοπών τους. Η γνωστή μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών πραγματοποίησε την έρευνα βασισμένη στις διακοπές που έκανε κάθε λαός σε οπουδήποτε στον κόσμο για αναζητήσεις μεταξύ πρώτης Φεβρουαρίου και 11 Μαΐου 2015, για ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ πρώτης Ιουλίου και 31 Αυγούστου 2015. Οι τιμές αφορούν το μέσο όρο τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο και προκύπτουν από τις τιμές που εντοπίζονται για τους μήνες Ιούλιου και Αυγούστου 2015.



Οι Αμερικάνοι είναι οι τουρίστες που ξοδεύουν τα περισσότερα- 183 ευρώ- με περιορισμένη ωστόσο διάρκεια διαμονής- κάτι λιγότερο από 4 ημέρες. Μεγαλύτερες διακοπές προτιμούν οι Ρώσοι με μία μέση διάρκεια διαμονής στις 9,5 ημέρες. Στη δεύτερη θέση εμφανίζονται οι Σκανδιναβοί, με τους Νορβηγούς να διανυκτερεύουν με κόστος 173 ευρώ, προτιμώντας έξι περίπου ημέρες διακοπών.

Λίγο πιο χαμηλή τιμή διαμορφώνεται για τους Σουηδούς, της τάξεως των 144 ευρώ, με μέση διάρκεια διανυκτερεύσεων τις πέντε ημέρες κατά προσέγγιση, ενώ για τους Φινλανδούς η τιμή είναι στα 132 ευρώ και η μέση διάρκεια διακοπών στις πέντε περίπου ημέρες.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *