ροή ειδήσεων

Διάσωση μεταναστών από πλοίο της Blue Star



Στη διάσωση και περισυλλογή 61 μεταναστών, που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο,...
η οποία είχε βουλιάξει νοτιοανατολικά της Μυτιλήνης, προχώρησε πλωτό σκάφος του Λιμενικό με τη συνδρομή του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Blue Star 1.
Η φουσκωτή λέμβος λόγω του υπερβολικού αριθμού των ατόμων, άρχισε να μπάζει νερά και οι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα.
Συνολικά, 26 μετανάστες περισυνελέγησαν από πλωτό του Λιμενικού και 35 από το πλοίο Blue Star 1.
Όπως είπε στο Mega ο καπετάνιος του Blue Star 1, οι μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό περίπου 7 μηνών, έμειναν στο νερό για περίπου 7-8 ώρες.
Οι μετανάστες μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης.
Μέσα σε ένα τριήμερο (από τις 7:30 το πρωί της Παρασκευής έως τις 7:30 το πρωί της Δευτέρας) έχουν διασωθεί συνολικά 2.006 μετανάστες σε 55 περιστατικά που συνέβησαν σε Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο, Κω, Ρόδο και Φαρμακονήσι.
Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε-1 κατέπλευσε στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 2.492 μετανάστες από τη Μυτιλήνη. Στο λιμάνι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή αποβίβαση των μεταναστών.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Μυτιλήνη, στο νησί βρίσκονται αυτή τη στιγμή 15.000-18.000 μετανάστες, αλλά δεν είναι ακόμη καταγεγραμμένοι.
Ο υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι μέσα στις επόμενες εβδομάδες να έχουν αναχωρήσει από το νησί περίπου 10.000 άτομα, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.
Στο λιμάνι της Μυτιλήνης η κατάσταση είναι εκρηκτική, καθώς όλη μέρα την Κυριακή σημειώνονταν επεισόδια ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος και κυρίως Αφγανών μεταναστών και Αράβων προσφύγων.

pelop

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *