ροή ειδήσεων

Τα Capital Controls εκτόξευσαν το web banking



«Αύξηση των πιστωτικών καρτών παρατηρήθηκε, μετά από την επιβολή...
των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) μέχρι και σχεδόν τα τέλη του Αυγούστου» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA), Δημήτρης Θεοφάνους, μιλώντας στο eBusiness & Social Media World, το μεγαλύτερο συνέδριο στην Ελλάδα για τους κλάδους του ηλεκτρονικού επιχειρείν, του ηλεκτρονικού εμπορίου, του ψηφιακού marketing και των social media. Όπως είπε, σε έναν μήνα εκδόθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο πιστωτικές κάρτες, τονίζοντας ότι τα νούμερα δεκαπλασιάστηκαν.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Δουκίδης, αναφέρθηκε στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε έναν μήνα μετά τα capital controls σε 250 Έλληνες online αγοραστές και κατέγραψε την αλλαγή συμπεριφοράς τους παράλληλα με τη χρήση της ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Ο κ. Δουκίδης σημείωσε ότι παρατηρήθηκε σημαντική ανάπτυξη χρήσης των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής κατά τουλάχιστον 30%, καθώς και μία ουσιαστική αλλαγή στο πώς πληρώνουν για online αγορές. Πλέον, όπως είπε, η χρεωστική κάρτα είναι στην πρώτη θέση. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Δουκίδη, καταγράφηκαν σοβαρά προβλήματα στις online αγορές, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι τα περισσότερα είχαν σχέση με καταστήματα του εξωτερικού.

«Αυτό είναι και μία ευκαιρία για τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα, καθώς ένας στους δύο καταναλωτές είπε ότι έλυσε το πρόβλημα, αξιοποιώντας ελληνικά καταστήματα είτε φυσικά είτε ηλεκτρονικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *