ροή ειδήσεων

CNBC: Γιατί έχουν σημασία οι εκλογές της Ελλάδας


Επιστρέφει η Νέα Δημοκρατία; ...

Με την εκλογική αναμέτρησης της Κυριακής να βρίσκεται πλέον πολύ κοντά και τις δημοσκοπήσεις να παραπέμπουν σε έναν σκληρό αγώνα, το CNBC εξετάζει γιατί αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές για την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη την Ευρωζώνη...




Ακολουθώντας τις οδηγίες της Τρόικας

Πρόκειται για ένα καίριο ζήτημα, αφού η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να ευθυγραμμιστεί με τα αιτήματα των διεθνών πιστωτών. Το δημοσίευμα, στο σημείο αυτό, αναφέρεται στη μεταστροφή του Αλέξη Τσίπρα.

"Καμία από τις τρεις προηγούμενες εκλογές, από το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης, δεν έλυσε την βαθιά πολιτική κρίση της Ελλάδας και η ψήφος της Κυριακής δεν θα κάνει τη διαφορά", εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της Teneo Intelligence, Wolfango Piccoli .

Αποπροσανατολισμένοι άνθρωποι

"Οι Έλληνες υποφέρουν από βαθιά ύφεση, υψηλή ανεργία και αποπροσανατολισμό" σε ό,τι αφορά τα πολιτικά τεκταινόμενα, παρατηρεί το CNBC, σκιαγραφώντας το "βαρύ" κλίμα, μέσα στο οποίο οι πολίτες καλούνται να προσφύγουν στις κάλπες.

Μετά τις εκλογές, είναι πιθανό να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας, ακόμη και μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που έχει σημασία είναι η θητεία αυτής της κυβέρνησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα που παρατηρεί πως "τα φώτα του ΣΥΡΙΖΑ ξεθώριασαν", από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να αποδεχτεί τους όρους του νέου προγράμματος, παρά τις αρχικές του υποσχέσεις για λήξη της λιτότητας.

Όπως τονίζουν οι οικονομολόγοι της Barclays, μια αδύναμη κυβέρνηση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εφαρμογή του προγράμματος των 86 δισ. ευρώ, θέτει εν αμφιβόλω το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, ενώ θα μπορούσε να αναζωπυρώσει και τον κίνδυνο της εξόδου από το ευρώ.

Επιστρέφει η Νέα Δημοκρατία;

Η Νέα Δημοκρατία που για ένα διάστημα μικρότερο του ενός έτους, ερχόταν δεύτερη στη μάχη με τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα φαίνεται πως αποκτά προβάδισμα, μετά από την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να εξασφαλίσει περισσότερες υποχωρήσεις από τους διεθνείς πιστωτές, κάτι που οδήγησε και στην πτώση της δημοτικότητάς του.

"Εάν ο Τσίπρας κερδίσει στις εκλογές, δεν νομίζω πως έχει τη θέληση ή την ικανότητα να φέρει αποτελέσματα (...). Ακόμη και εάν όντως θέλει να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις, το κόμμα του δεν θα τον αφήσει", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης της Ν.Δ., μιλώντας στο CNBC.

Ας μην αποκλείσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ... ακόμη

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ισχυρίζεται πως είναι σχετικά "φρέσκος", νέος και μακριά από τις δεκαετίες της λαθεμένης διαχείρισης των οικονομικών που συνέβαλε στην τρέχουσα ελληνική κρίση, ωστόσο το σκάνδαλο γύρω από το όνομα του Αλέκου Φλαμπουράρη δεν τον βοηθάει, όπως σχολιάζει το CNBC.

"Ο Τσίπρας παρομοίασε εκείνους που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας με κάποιον που ήπιε τρία ποτήρια ουίσκι και ένα σφηνάκι βότκα και στη συνέχεια κατηγορεί τη βότκα που μέθυσε", υπενθυμίζει το δημοσίευμα.

Και καταλήγει: "Όποια και εάν είναι η τύχη του την Κυριακή, πρόκειται για εποχή πολιτικών αλλαγών σε ολόκληρη την Ευρώπη και από τη στιγμή που οι εκλογές φύγουν από τη μέση, ο επόμενος γύρος εκλογών θα έλθει στην Πορτογαλία και στην Ισπανία".

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *