ροή ειδήσεων

Eurostat: Η Ελλάδα σημαντικός τουριστικός προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες το 2014



Η Ιταλία αποτέλεσε το 2014 το δημοφιλέστερο ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό....
για τους μη ευρωπαίους επισκέπτες σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, στις 27 Σεπτεμβρίου...



Συγκεκριμένα, το 2014 στην Ιταλία πέρασαν το μεγαλύτερο ποσοστό των διανυκτερεύσεών τους στην Ευρώπη, οι μη ευρωπαίοι επισκέπτες (17,5%). Αμέσως μετά ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (13,9%), η Ισπανία (13,5%) και η Γαλλία (12,2%). Το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα ήταν 5,5%, ή κάτι περισσότερο από 18 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις. Η Ελλάδα, αποτέλεσε σημαντικό τουριστικό προορισμό για τους Ρώσους τουρίστες (15,2% του συνόλου των διανυκτερεύσεών τους στην ΕΕ) αμέσως μετά την Ισπανία (18,4%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι επισκέπτες από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία ήταν οι κύριοι τουρίστες στην ΕΕ από μη ευρωπαϊκές χώρες, με 17,8 % και 14,9% των διανυκτερεύσεων, αντίστοιχα, ενώ πολύ λιγότεροι ήταν εκείνοι από την Κίνα (5,0%), την Ιαπωνία (3,7%) και τη Βραζιλία (2,5%).

Οι τουρίστες από τις ΗΠΑ επισκέφθηκαν κυρίως τρία κράτη-μέλη: το Ηνωμένο Βασίλειο (23,6% του συνόλου των διανυκτερεύσεων τουριστών από τις ΗΠΑ), την Ιταλία (20,6%) και τη Γαλλία (14,8%). Οι επισκέπτες από την Κίνα πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος των διανυκτερεύσεών τους στην Ιταλία (21,4%), στο Ηνωμένο Βασίλειο (21,0%) και στη Γαλλία (17,6%).

Σε γενικά πλαίσια, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κατά την τελευταία δεκαετία η ΕΕ έχει ανέβει σημαντικά ως τουριστικός προορισμός. Σε σύγκριση με το 2005, ο τουρισμός από χώρες εκτός ΕΕ έχει αυξηθεί κατά 75%, ιδίως λόγω της έκρηξης του αριθμού των διανυκτερεύσεων των τουριστών από την Κίνα (+282%), τη Ρωσία (+248%) και τη Βραζιλία (+215%). Η αύξηση ήταν πιο συγκρατημένη για τους τουρίστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες (+13%), ενώ μείωση καταγράφηκε για όσους προέρχονται από την Ιαπωνία (-11%).

Ωστόσο, οι τουρίστες από χώρες εκτός της ΕΕ αντιπροσωπεύουν μόλις το 10% του συνόλου των διανυκτερεύσεων στην ΕΕ, ενώ το υπόλοιπο 90% γίνεται από Ευρωπαίους κατοίκους. Και όταν ταξιδεύουν, οι κάτοικοι της ΕΕ περνούν σχεδόν το 85% των τουριστικών διανυκτερεύσεων τους στο εσωτερικό της ΕΕ και μόλις το 15% αυτών σε προορισμούς εκτός της ΕΕ. Σε αυτόν τον τομέα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ο κύριος προορισμός των Ευρωπαίων τουριστών, αντιπροσωπεύοντας το 14,1% του συνόλου των διανυκτερεύσεων από μόνιμους κατοίκους της ΕΕ στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι Ευρωπαίοι κάτοικοι που ταξιδεύουν περισσότερο εκτός της ΕΕ είναι οι Άγγλοι (28,4% των διανυκτερεύσεων αφορούν προορισμό εκτός ΕΕ), οι Εσθονοί (27,4%) και οι Βέλγοι (23%). Αντίθετα, από τους μόνιμους κατοίκους στην Ελλάδα περνούν μόνο το 6,1% των διανυκτερεύσεών τους σε χώρα μη μέλος της ΕΕ (από αυτές το 56,1% είναι στην Αλβανία, το 9,9% στις ΗΠΑ και το 8,1% στην Τουρκία).

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *