ροή ειδήσεων

Τι προβλέπει ο Guardian για τις ελληνικές εκλογές



Η σκηνή έχει στηθεί και όλοι αναμένουν μια από τις πιο ...

συναρπαστικές εκλογές στη σύγχρονη ελληνική ιστορία με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία πηγαίνουν στήθος με στήθος προς το νήμα.

Με αυτό το γλαφυρό τρόπο, ο Guardian κάνει την πρόβλεψη ότι το βράδυ της 20ής Σεπτεμβρίου θα είναι μακρύ. Και τούτο διότι, όπως αναφέρει, η αιφνιδιαστική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει πρόωρες εκλογές με σκοπό να ανανεώσει τη λαϊκή εντολή προς το πρόσωπό του, στέφθηκε με αποτυχία. Όλα τα σημάδια αυτό δείχνουν ότι η θεαματική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τις πολιτικές της λιτότητας, αποδυνάμωσε το πρώην κυβερνών κόμμα που έχασε στελέχη προς τη Λαϊκή Ενότητα.

Ο καθηγητής Δικαίου και Οικονομία, Αριστείδης Χατζής, εξηγεί στον Guardian: «Πρόκειται για ένα θρίλερ και αυτό σημαίνει ότι, όταν έρθει η ημέρα των εκλογών, κανένα αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Το 60% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτοί που αισθάνονται απογοητευμένοι και προδομένοι».

Στη συνέχεια το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας παραθέτει όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν αυτή την προεκλογική αβεβαιότητα ως προς το τελικό αποτέλεσμα, καθώς δείχνουν τα δύο μεγάλα κόμματα σε απόσταση ασφαλείας με τη Νέα Δημοκρατία να έχει πιάσει πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ και σε κάποιες περιπτώσεις να τον ξεπερνάει με βραχεία κεφαλή.

Κατά τον κ. Χατζή: «Η απόφαση του Τσίπρα να προκαλέσει εκλογές, σε μεγάλο βαθμό, έχει αποτύχει. Το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ ασταθές και ρευστό. Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον ή να είναι σίγουρος για τη δημοτικότητά του. Στην πραγματικότητα, η δημοφιλία κάθε πολιτικού μπορεί να εξατμιστεί μέσα σε μια στιγμή».

Το άρθρο σημειώνει πως τουλάχιστον το 10% των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει χαθεί, καθώς έχει αποφασίσει να προσχωρήσει στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Το κόμμα που σύμφωνα με τον Guardian ασκεί σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον καταγγέλλει ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε «αποικία χρέους» και οι Έλληνες «σε σκλάβοι». Σφοδρή είναι και η επίθεση που δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός από τα παραιτημένα μέλη της Νεολαίας του κόμματος που έκαναν λόγο για «στρατηγική ήττα».

Το άρθρο καταλήγει με το συμπέρασμα ότι την Κυριακή ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να πάει κόντρα στα γκάλοπ και να σχηματίσει κυβέρνηση. Παρά το γεγονός ότι όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία για κανέναν. Ο φόβος είναι ότι πάνω από τη χώρα υπάρχει το φάντασμα της ακυβερνησίας λόγω του αποτελέσματος. Κάτι που μπορεί να βυθίσει την Ελλάδα σε μια πολιτική αβεβαιότητα και την εκτροχιάσει οικονομικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός, αναφέρει το δημοσίευμα, ποντάρει στο χάρισμα που έχει φορτίζει το εκλογικό σώμα. Επίσης θα ποντάρει στις σκληρές διαπραγματεύσεις που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα, στο ότι έπεισε τους δανειστές να ζητήσουν χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και να συζητήσουν το θέμα του χρέους.

Πολλά, όμως, θα εξαρτηθούν από τη ψήφο των νέων ανθρώπων που εξακολουθούν να φέρουν στους ώμους του τις χειρότερες επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας και ιδιαιτέρως την ανεργία που φτάνει στο 50%. «Πολλοί νέοι Έλληνες νιώθουν προδομένοι από τους αριστερούς – ειδικά με τις αποφάσεις που έλαβε ο Τσίπρας μετά το δημοψήφισμα της 5ής Ιουλίου», καταλήξει το άρθρο.

πηγή

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *