ροή ειδήσεων

KAI OMΩΣ ΣΥΝΕΒΗ: Άδειασε η Μυτιλήνη από πρόσφυγες και μετανάστες!



Ωστόσο, η οργανωμένη και ήρεμη πλέον κατάσταση μπορεί να ανταλλάξει πολύ σύντομα ...


Απίστευτο και όμως αληθινό! Άδεια είναι, πλέον, η Μυτιλήνη από μετανάστες και πρόσφυγες, αφού από τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, μέχρι και χθες το βράδυ αναχώρησαν 29.260 άτομα με έκτακτα και τακτικά δρομολόγια πλοίων.

Από χθες η εικόνα της πόλης έχει αλλάξει και πλεόν επικρατεί ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Από τη Δευτέρα έφυγαν 29.260 άτομα με έκτακτα και τακτικά δρομολόγια πλοίων. Στους δημόσιους χώρους δεν υπάρχουν οι τεράστιοι καταυλισμοί, ενώ συνεργεία του δήμου και της ΔΕΥΑΜ εργάζονται προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί. Κανείς δεν πίστευε ότι όλος αυτός ο κόσμος που βρισκόταν εγκλωβισμένος στους δημόσιους χώρους, στα σοκάκια και τις αυλές σπιτιών της Μυτιλήνης θα απογραφόταν και σήμερα το πρωί το γήπεδο θα υποδεχόταν τους γείτονες μαθητές των σχολικών συγκροτημάτων.



Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον Καρά Τεπέ σε κέντρο απογραφής. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο καταυλισμός της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, θα χρησιμοποιείται για τους Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι θα απογράφονται στο πρώην πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και θα διαμένουν στον καταυλισμό.



Στο Κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια θα διαμένουν και θα απογράφονται οι μετανάστες άλλων εθνοτήτων. Κανείς δεν θα φεύγει από τον καταυλισμό, παρά μόνο για να επιβιβασθεί στο πλοίο. Γίνονται, δε, προσπάθειες να πραγματοποιείται στους καταυλισμούς ακόμα και η έκδοση εισιτηρίων.



Από το πρωί βρίσκεται στη Μυτιλήνη ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης ενώ την Κυριακή το πρωί, 13 Σεπτεμβρίου, θα μεταβεί στη Μυτιλήνη η πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου.

Ναι μεν, αλλά…

Ωστόσο, η οργανωμένη και ήρεμη πλέον κατάσταση μπορεί να ανταλλάξει πολύ σύντομα.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αναμένει ότι ο αριθμός των προσφύγων που διαπλέουν τη Μεσόγειο για να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη θα φθάσει φέτος τις 400.000 και μπορεί να υπερβεί τις 450.000 το 2016, σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκε την περασμένη Τρίτη στη δημοσιότητα.

«Το 2015, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες προβλέπει ότι περίπου 400.000 νεοαφιχθέντες θα ζητήσουν διεθνή προστασία στην Ευρώπη διαπλέοντας τη Μεσόγειο.

Το 2016 ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να φθάσει τις 450.000 ή να είναι ακόμη μεγαλύτερος» αναφέρεται στο έγγραφο και προστίθεται ότι στη διάρκεια του 2015 οι αφίξεις προσφύγων έχουν ήδη φθάσει τις 366.000.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *