ροή ειδήσεων

Mάθετε ποιο είναι το πιο βρώμικο μέρος μέσα σε ένα αεροπλάνο



Τα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια είναι τόποι συγκέντρωσης και διακίνησης μεγάλων αριθμών ανθρώπων...



Ως εκ τούτου είναι και τα σημεία όπου συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες από τα μικρόβια που κουβαλούν οι άνθρωποι. Ιδίως άνθρωποι από εντελώς διαφορετικά μέρη του πλανήτη, οι οποίοι συνωστίζονται για πολλές ώρες μέσα σε ένα μικρό χώρο όπως είναι η καμπίνα ενός αεροπλάνου.
Για να βρεθεί ποιό είναι το πιο βρώμικο μέρος μέσα σε ένα αεροπλάνο, το Travelmath έστειλε μικροβιολόγους σε τέσσερα διαφορετικά αεροπλάνα και πέντε αεροδρόμια, με στόχο να συλλέξει δείγματα από τις επιφάνειες του αεροπλάνου και να ανακαλύψει ποια είναι η πιο βρώμικη επιφάνεια μέσα σ' αυτό. Και διεξήγαγε μία έρευνα με πολύ αυστηρά επιστημονικά κριτήρια.
Τα αποτελέσματα ήταν πάντως πολύ αποκαλύπτικά. Καθώς όπως προέκυψε, το πιο βρώμικο μέρος μέσα στο αεροπλάνο είναι το τραπεζάκι στο κάθισμά σας! Και μάλιστα με διαφορά από το δεύτερο πιο βρώμικο σημείο, το οποίο είναι το κουμπί για το πόσιμο νερό στους ψύκτες των αεροδρομίων.
Πολύ πιο κάτω σε συγκέντρωση μικροβίων είναι οι αεραγωγοί του κλιματισμού, τα κουμπιά στο καζανάκι της τουαλέτας, οι πόρπες για τις ζώνες ασφαλείας, και ακόμα πιο χαμηλά οι κλειδαριές για τις τουαλέτες.
Όσο και αν φαίνεται παράξενο, για όσους θα περίμεναν ότι οι τουαλέτες θα ήταν με... άνεση στην πρώτη θέση, η εξήγηση είναι ότι τα πληρώματα αλλά και τα συνεργεία καθαρισμού επιμένουν περισσότερο στον καθαρισμό αυτών των σημείων, χρησιμοποιώντας μάλιστα και ισχυρά αντιβακτηριακά. Κάτι που δεν συμβαίνει και με την υπόλοιπη καμπίνα, στην οποία αρκούνται σε ένα απλό καθάρισμα.
Η έρευνα επισημαίνει επίσης ακόμα δύο σημαντικά στοιχεία. Πρώτα απ' όλα ότι λόγω των συχνών πτήσεων του κάθε αεροπλάνο, και των μικρών χρονικών διαστημάτων που μένει ακίνητο σε ένα αεροδρόμιο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει καλή δουλειά στον καθαρισμό του. Στοιχείο που θα πρέπει να επανεξετάσουν οι εταιρίες, και να δημιουργήσουν ένα ενιαίο πρωτόκολλο απολύμανσης των αεροπλάνων (κάτι που έγινε εμφανές πριν μερικά χρόνια με την παγκόσμια υστερία για την αρρώστια των πουλερικών).
Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα αφορά το τι πρέπει να κάνει κάθε επιβάτης για να προστατέψει την δική του προσωπική υγιεινή. Η ιστοσελίδα συμβουλεύει όλους να έχουν μαζί τους ειδικά μαντηλάκια αποστείρωσης, με τα οποία να καθαρίζουν όλες τις επιφάνειες με τις οποίες έρχονται σε επαφή, και ιδίως το τραπεζάκι. Συνιστά επίσης το φαγητό να γίνεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, χωρίς πολλές επαφές με τα αντικείμενα που βρίσκονται γύρω και πάνω στο τραπεζάκι.
Όσο για το ποια είναι τα πιο βρώμικα και επικίνδυνα καθημερινά αντικείμενα για τον άνθρωπο, δείτε το παρακάτω Infographic από το Travelmath και λάβετε τα μέτρα σας...






Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *