ροή ειδήσεων

O Καναδός που εφηύρε το σελφοκόνταρο... κολυμπάει στα εκατομμύρια! [εικόνες]



Ηταν το 2002, στις διακοπές του στην Φλωρεντία, όταν ο Wayne Fromm... είχε την ιδέα να φτιάξει ένα μπαστούνι για να βγάζει φωτογραφίες, ώστε να μην είναι αναγκασμένος να τις βγάζει από μικρή απόσταση.



Πάνω στο Ponte Vecchio αποφασίζει να βγάλει μια τέτοια φωτογραφία του ιδίου και της κόρης του.


Ομως, είχε πολύ κόσμο για να μπορέσει να τοποθετήσει τη μηχανή σε τρίποδα και δεν θέλησε να ζητήσει από κάποιον να του τραβήξει την πόζα.



Ο Καναδός Wayne Fromm είναι εφευρέτης (παιχνίδια, περίεργα αντικείμενα κλπ) και δεν άργησε, το 2005, δηλαδή τρία χρόνια μετά την ιστορία της Φλωρεντίας, και μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, δημιούργησε το « Quick Pod ». Ολα αυτά σε μια εποχή που δεν υπάρχει Instagram, ούτε Twitter, ούτε Youtube και βέβαια δεν υπάρχουν ακόμη οι selfie.



Επομένως, ο εφευρέτης εφηύρε κάτι πολύ ...νωρίς. Είχε μάλλον τον χαρακτήρα γκάτζετ και δεν πήγε καλά εμπορικά. Εκείνη την εποχή το μπαστούνι του κόστιζε 50 δολάρια, ενώ σήμερα μπορεί κανείς να το αγοράσει στην Amazon για 10 δολάρια.

Τελικά ο Fromm κατέθεσε την πατέντα του και έλαβε το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για το selfie stick το 2005. Παρά τις αμέτρητες απομιμήσεις, ο ίδιος μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από 1.000.000 κομμάτια.







Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *