ροή ειδήσεων

Rodos donation Ultra Challenge 514 - Ο αγώνας τελείωσε. Η ΦΛΟΓΑ ακόμη ανάβει.



Ο σύλλογος τριάθλου “Απολλων Ρόδου” για άλλη μια φορά έγραψε την ιστορία... ενός δύσκολου αγώνα τριάθλου Rodos 514 Challenge. Η απόσταση των 514 Km είναι πραγματικά υπεράνθρωπη. Αν κάποιος αναλύσει το ταξίδι, ξεκινώντας π.χ. από τη Σαλαμίνα, πρέπει να κολυμπήσει μέχρι τον Πειραιά και αμέσως μετά πρέπει να διασχίσει σχεδόν ολόκληρη την Ηπειρωτική Ελλάδα με το ποδήλατο Αθήνα, Λάρισα, Αικατερίνη έως τους πρόποδες του Ολύμπου. Από εκεί να αφήσει το ποδήλατο και να τρέξει μέχρι τη Θεσαλλονίκη. Ένας αγώνας συμβολικός, αφιερωμένος από όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στα παιδιά με νεοπλασματική νόσο, στα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ. Αφιερωμένος στο Μιχάλη 14 ετών, που την ίδια μέρα με μας διαγνώστηκε ότι πάσχει από οξεία λευχαιμία από το γιατρό μας Νίκο Χατζηνικόλα και ξεκίνησε το δικό του αγώνα για ζωή την ίδια μέρα με μας.



Δελτίο Τύπου - Ανασκόπηση

Με επιτυχία ολοκλήρωσαν την απόσταση ο υπερτριαθλητής Ζεμαντάνης Κώστας, πρωταθλητής Ελλάδας και ο αθλητής του συλλόγου μας Καλικάτζαρος Ιγνάτιος. Οι μαγικές στιγμές που ζήσαμε στον τερματισμό των αθλητών που συμμετείχαν στον αγώνα διανύοντας μαζί με τους υπερτριαθλητές όση απόσταση ήθελαν, θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μας. Γύρω στις 5 το απόγευμα της Κυριακής το συγκεντρωμένο πλήθος από παιδιά, γονείς, μαθητές περίμενε στην Ψαροπούλα τους αθλητές και όλοι μαζί κάτω από τους μαγικούς ήχους της φιλαρμονικής ορχήστρας Καλυθιών και προπομπούς τις μαζορέτες της σχολής Μαίρης – Μάρκου Βελιδάκη παρέλασαν έως το άγαλμα της Νίκης πίσω από τη Νομαρχία όπου ήταν και ο τερματισμός. Εκεί η παιδική ορχήστρα Μενεξέδες συνόδευσε τους παραδοσιακούς χορούς των παιδιών της ομάδας “Ελένης”, δημιουργώντας μια μαγευτική εορταστική ατμόσφαιρα υποδοχής των αθλητών και των παιδιών που συμμετείχαν στον ξεχωριστό αυτό αγώνα ψυχής. Όλοι μαζί έδωσαν το μήνυμα της ζωής, άναψαν τη ΦΛΟΓΑ της ελπίδας για τα παιδιά που δοκιμάζονται από την επάρατη νόσο. Σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, η μικρή Ελπίδα 4 χρονών, που είναι στην τελική ευθεία του δικού της αγώνα για τη ζωή της, στους ώμους τους γιατρού της Νίκου Χατζηνικόλα έκανε την απονομή στους αθλητές. Μαζί της τα άλλα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ που νίκησαν στο δικό τους αγώνα μοίρασαν αναμνηστικά μετάλλια προσφορά του κυρίο Αττιτή – Τρόπαιο σε όλα τα παιδιά και τους αθλητές που συμμετείχαν. Τα ζαχαροπλαστεία Στάνη, Μίλτος και Pane Di Capo προσέφεραν γλυκίσματα παγωτά και άλλα κεράσματα σε όλα τα παιδιά. Νερά για τον αγώνα προσέφεραν η εταιρεία ΒΑΠ Κουγιός, NESTLE Πανηγύρη και Κυριακούλης.

Οι άνθρωποι της ΦΛΟΓΑΣ ήταν εκεί για να δεχθούν την οικονομική ενίσχυση του κοινού που συγκινημένο μετείχε σε αυτή τη σεμνή εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά με καρκίνο.

Αν και δεν συμπεριλαμβάνονταν στα πλαίσια της ημέρας τουρισμού που διοργάνωνε ο Δήμος, πλήθος τουρίστες ενδιαφέρθηκαν για τη μαγική εκδήλωση και προσέφεραν σημαντικά χρηματικά ποσά για την ενίσχυση της ΦΛΟΓΑΣ.

Δάκρυα συγκίνησης και χαράς στα μάτια των αθλητών, των παιδιών, των γονιών, των παιδιών και των ανθρώπων της ΦΛΟΓΑΣ έστειλαν ένα μήνυμα σε όλα τα παιδιά που δίνουν ακόμη το δικό τους αγώνα για τη ζωή ότι η σκέψη όλων είναι μαζί τους.

Ο πόνος είναι προσωρινός – η νίκη είναι για πάντα.

Ευχαριστούμε το Λιμεναρχείο, την Τροχαία, τους Σαμαρείτες, τους Ιππότες Ρόδου με τις Harley, τους εθελοντές του συλλόγου μας, όλους τους αθλητές που μετείχαν στο αθλητικό σκέλος, τους ανθρώπους της ΦΛΟΓΑΣ για την προσφορά τους στην όμορφη αυτή εκδήλωση. Τους χορηγούς ΒΑΠ Κουγιός, Κυριακούλης, NESTLE, Στάνη, Μίλτος, Pane Di Capo, τη Ροδιακή για την στήριξη σε όλη τη χρονιά, το ραδιόφωνο Κόκκινο, τη Hedera Print House, το Ράδιο Λυχνάρι, τη Euromedica, και το Τρόπαιο (Φωτεινός Αττιτής) για τη βοήθεια τους και τις προσφορές τους.

Θερμά συγχαρητήρια στη Φιλαρμονική Καλυθιών που μαζί με τις μαζορέτες της σχολής μπαλέτου Μαίρης – Μάρκου Βελιδάκη υπό τη διεύθυνση της ίδιας και της δασκάλας τους Νίκης Τσικούρη ξεσήκωσαν τα πλήθη και τίμησαν με την παρουσία τους και την εξαιρετική εμφάνισή τους τη γιορτή μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη παραδοσιακή ορχήστρα Μενεξέδες, τον κύριο Ηλία Κάτρη, κύριο Κυπριώτη Νίκο, που με την παραδοσιακή τους μουσική συνόδευσαν τα παιδιά της ομάδας “Ελένη” που χόρεψαν πίσω από τη Νομαρχία παραδοσιακούς χορούς με επιμέλεια της κυρίας Ελένης Κουμέντου.
Ευχόμαστε στο μικρό Μιχάλη από την Κάρπαθο που ξεκίνησε μαζί μας τον αγώνα για τη ζωή να νικήσει και θα νικήσει.

Για όσους αθλητές δεν συμμετείχαν, μία κουβέντα μόνο. Αυτοί έχασαν. Ο αγώνας τελείωσε όμως η ΦΛΟΓΑ συνεχίζει να ανάβει όσο υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται τη στήριξή της. Ας βάλουμε ξανά το χέρι στην καρδιά και ας ενισχύσουμε το ιερό της έργο στέλνοντας χρήματα από το υστέρημά μας σε ένα από τους λογαριασμούς της ΦΛΟΓΑΣ που θα βρείτε στο site www.apollontriathlon.gr και στο site της ΦΛΟΓΑΣ www.floga.org.gr

Ο σύλλογός μας θα είναι πάντα εκεί με τις σκέψη του και με επόμενες αθλητικές εκδηλώσεις να στηρίξει οργανισμούς σαν τη ΦΛΟΓΑ.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος του συλλόγου τριάθλου “Απόλλων Ρόδου”

Κούτρης Στυλιανός

ΔΕΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ... apollontriathlon.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *