ροή ειδήσεων

Τέλος στα φτηνά κινητά τηλέφωνα από τη Samsung



Πιο ακριβά και από τα iPhones!...

Στην απόφαση να σταματήσει την παραγωγή των φθηνών κινητών τηλεφώνων έως και το όριο των 200 ευρώ έχει πάρει η Samsung, όπως αναφέρει το deasy.gr.

Η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο φαίνεται να έχει ήδη ενημερώσει τους συνεργάτες της για τη συγκεκριμένη, στρατηγική απόφαση, η οποία βεβαίως θα προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας.

Πρόκειται για μια τολμηρή κίνηση, η οποία κατά τα φαινόμενα αποσκοπεί στο να βελτιώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα, καθώς η εταιρεία θα επικεντρωθεί σε πιο ακριβές κατηγορίες συσκευών, που έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους. Τα μελλοντικά οφέλη της Samsung από τη συγκεκριμένη κίνηση αφορούν και στις οικονομίες κλίμακος, αφού θα κοπεί ένα μεγάλο κομμάτι του portfolio, το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν αποφέρει μεγάλα κέρδη. Επίσης, σε μεγάλες αγορές όπως της Κίνας ή της Ινδίας αντιμετωπίζει ισχυρό ανταγωνισμό από τους τοπικούς παίκτες.

Από την άλλη πλευρά, η Samsung θα χάσει πιθανότατα σημαντικά μερίδια αγοράς, τα οποία ενδεχομένως να της στοιχίσουν και την πρώτη θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών. Ειδικότερα, για αγορές όπως η Ελλάδα, όπου η τιμή είναι κυρίαρχο κριτήριο, η αποχώρηση της Samsung από τα προσιτά κινητά τηλέφωνα αναμένεται να ανατρέψει πλήρως τις ισχύουσες ισορροπίες, αφήνοντας ελεύθερο πεδίο για άλλους κατασκευαστές να καρπωθούν από το κενό που θα αφήσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του deasy.gr, τα υπάρχοντα τηλέφωνα της Samsung που τιμολογούνται κάτω από 200 ευρώ θα διατηρηθούν στην αγορά μέχρι να εξαντληθεί το διαθέσιμο απόθεμα, όμως η κορεάτικη εταιρεία δεν πρόκειται να ανανεώσει με νέα μοντέλα την κατηγορία των προσιτών συσκευών.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ενδεχομένως να είναι και μια δοκιμαστική κίνηση της εταιρείας, η οποία αν δεν αποδώσει τα αναμενόμενα να ωθήσει τη Samsung να επιστρέψει εκ νέου στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *