ροή ειδήσεων

SOS εκπέμπουν τα νησιά του Αιγαίου



Πτώση στις αφίξεις ξένων τουριστών, ακυρώσεις κρατήσεων ακόμη και για τη σεζόν του 2016,... απολύσεις προσωπικού στα ξενοδοχεία, μειώσεις των τιμών στα υπογεγραμμένα συμβόλαια και ακυρώσεις πτήσεων, συνεδρίων και προσεγγίσεων κρουαζιεροπλοίων είναι ορισμένες από τις επιπτώσεις που βιώνουν νησιά του Αιγαίου λόγω της ανεπαρκούς διαχείρισης από την απελθούσα κυβέρνηση του μεταναστευτικού ζητήματος. Η Κως με άνω του 1 εκατ. αεροπορικών αφίξεων ξένων τουριστών σε ετήσια βάση είχε ακυρώσεις που ξεπερνούν σε αριθμό τις 170.000 μόνο για τη φετινή σεζόν από πρακτορεία και μεμονωμένους πελάτες, οι οποίες συνιστούν απώλειες 7 εκατ. ευρώ στον τζίρο των ξενοδοχείων και πολλαπλάσιες για την υπόλοιπη οικονομία του νησιού. Τα σχετικά στοιχεία περιλαμβάνονται σε επιστολή που απέστειλε η Ενωση Ξενοδόχων Κω στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Νίκο Χριστοδουλάκη, με την επισήμανση ότι ο αριθμός των ακυρώσεων είναι πρωτοφανής στην τουριστική ιστορία του νησιού από το 1980, οπότε γίνεται καταγραφή των μεγεθών.

Η Ενωση τονίζει ότι πολλά ξενοδοχεία θα κλείσουν από μία έως τρεις εβδομάδες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό σημειώνοντας ότι στο δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου αναμένεται μείωση των θέσεων εργασίας τουλάχιστον κατά 30% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2014. Παράλληλα, αναφέρει την ακύρωση πτήσεων από το Ισραήλ και την Ιταλία, προσεγγίσεων κρουαζιεροπλοίων και συνεδρίων αλλά και τη μείωση του ρυθμού των κρατήσεων έως και 60%. Επιπλέον, πτώση κατά 60% καταγράφεται και στις προκρατήσεις για το 2016 από τη βρετανική αγορά, ενώ μόνο σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας σημειώθηκαν από τώρα για του χρόνου ακυρώσεις 1.650 διανυκτερεύσεων. Η Ενωση ζητεί από τους δύο υπουργούς τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του τουρισμού μεταξύ των οποίων την παραμονή του νησιού της Κω στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ τουλάχιστον έως και το 2017.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννης Ρέτσος κρούει το κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι αν δεν αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, θα υπάρξει πλήρης κατάρρευση του τουρισμού στα νησιά του Αιγαίου το 2016, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μετακυλισθούν οι επιπτώσεις και σε άλλους προορισμούς της χώρας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης τόνισε ότι ο τουρισμός σε Λέσβο, Χίο Κω και άλλα νησιά του Αιγαίου με υψηλές μεταναστευτικές ροές παρά τη μεγάλη προσπάθεια προβολής τους από τη Marketing Greece κινδυνεύει να υποστεί ολική καταστροφή.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *