ροή ειδήσεων

Δείτε τι προβλέπει το Stratfor για τον κόσμο τα επόμενα 10 χρόνια



Το Stratfor προβλέπει για τα επόμενα 10 χρόνια σε γεωπολιτικό-οικονομικό επίπεδο ότι...

Η Ρωσία θα διαλυθεί σε μικρότερα κράτη, με τις ΗΠΑ να αναλαμβάνουν την ευθύνη να διασφαλίσουν τα πυρηνικά όπλα της Μόσχας.
H Γερμανία θα κλονιστεί από την κρίση του ευρώ, ενώ η Πολωνία θα αναλάβει δράση ως μία από τις ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρώπης.
Ουσιαστικά θα υπάρχουν τέσσερις Ευρώπες. Η Σκανδιναβία και η Μεγάλη Βρετανία, η Νότια Ευρώπη με Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, η Δυτική Ευρώπη με Γερμανία, Τσεχία και Αυστρία, και η Ανατολική Ευρώπη, με τις χώρες της Βαλτικής, την Λευκορωσία, την Ουκρανία, την Πολωνία, την Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Σλοβακία και την Ουγγαρία.
Οι δεσμοί της Τουρκίας με τις ΗΠΑ θα αυξηθούν, αφού η Ουάσιγκτον θα πρέπει να βρει ένα στήριγμα στην περιοχή, ώστε να εμποδίσει την Ρωσία να αποκτήσει πρόσβαση στη Μεσόγειο.
Θα εμφανιστούν 16 μικρές Κίνες στις ασιατικές οικονομίες, ενώ η κινεζική οικονομία θα επιβραδυνθεί.
Το Μεξικό και η Αιθιοπία θα αποτελέσουν παγκόσμιο προορισμό ανειδίκευτων εργατών, ενώ η Ιαπωνία θα γίνει η ανερχόμενη ναυτική δύναμη της Ασίας.
Η Κίνα θα προσπαθήσει να ελέγξει τους ναυτικούς δρόμους, τους οποίους χρειάζεται η Ιαπωνία, ενώ οι ΗΠΑ θα χάσουν μέρος της παγκόσμιας επιρροής τους και των σχέσεων τους με άλλες χώρες του κόσμου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *