ροή ειδήσεων

Η Ρόδος στον Ψυχρό Πόλεμο – Το USCGC Courier & Η Φωνή της Αμερικής



Έκθεση στο Κατάλυμα της Γαλλίας, οδός Ιπποτών,...
4 Οκτωβρίου – 15 Δεκεμβρίου 2015.
Έναρξη: 4 Οκτωβρίου, 19:00 – 22:00
Ώρες λειτουργίας από 5 – 31 Οκτωβρίου: Καθημερινά 10:00 – 14:00
Ώρες λειτουργίας από 1 Νοεμβρίου – 15 Δεκεμβρίου: θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ελεύθερη είσοδος

Από το 1952 έως το 1964 το λιμάνι της Ρόδου φιλοξενούσε ένα ξεχωριστό πλοίο: το Σκάφος Ακτοφυλακής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (USCGC) ‘Courier’. Το ‘Courier’ μετέφερε το μεγαλύτερο ραδιοπομπό που είχε ποτέ εγκατασταθεί σε πλοίο και που μετέδιδε το πρόγραμμα της Φωνής της Αμερικής στις χώρες πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου. Ακριβώς 63 χρόνια πριν, στις 7 Σεπτεμβρίου 1952, οι μεταδόσεις ξεκίνησαν. Κατά τη διάρκεια εκείνων των χρόνων δημιουργήθηκαν πολλές φιλίες μεταξύ των Αμερικανών, που ζούσαν και εργάζονταν στη Ρόδο, και των κατοίκων του νησιού. Δεκάδες από εκείνες τις φιλίες κατέλεξαν ακόμα και σε γάμο.

Η έκθεση “Η Ρόδος στον Ψυχρό Πόλεμο – Το USCGC Courier & Η Φωνή της Αμερικής” αφορά το Courier, το προσωπικό του και τη Ρόδο την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, τα ήσυχα μεταπολεμικά χρόνια πριν ο τουρισμός αλλάξει τη μοίρα του νησιού μας. Όμως πάνω απ’ όλα παρουσιάζει την κοινή κληρονομιά μεταξύ Ρόδου και ΗΠΑ και τη διαρκή φιλία των Ροδιτών με τους Αμερικανούς.

Η ειδική ιστοσελίδα www.rhodesinthecoldwar.com, που θα ξεκινήσει στις 4 Οκτωβρίου, θα περιέχει πολύτιμο συνοδευτικό υλικό: μαρτυρίες και φωτογραφίες από το προσωπικό του Courier και πολλές άλλες πληροφορίες.

Η έκθεση είναι πρωτοβουλία του USCGC Courier – Voice of America Memorial Foundation σε συνεργασία με την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ και της Rhodes International Culture & Heritage Society.





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *