ροή ειδήσεων

Αύξηση 20,8% στην τουριστική κίνηση του εξαμήνου



Αύξηση 20,8% καταγράφηκε στο τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα...
το πρώτο εξάμηνο του 2015, σύμφωνα με την «Έρευνας Συνόρων» που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και δημοσιοποιεί η ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αντιστοιχεί το µεγαλύτερο µερίδιο αφίξεων (86,1%), παρουσίασαν αύξηση 21,8%, ενώ η κίνηση από χώρες-μέλη της ΕΕ αυξήθηκε κατά 32,4%.

Σηµαντική αύξηση των αφίξεων από χώρες της Ευρώπης, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται από τη Βουλγαρία (149,5%), την ΠΓ∆Μ (37,8%), τη Γερµανία (23,5%), το Ηνωµένο Βασίλειο (18%), την Ιταλία (64,6%), τη Ρουµανία (62,3%), την Πολωνία (41,4%) και τη Γαλλία (12,5%).

Αντίθετα, σηµαντική µείωση, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται στις αφίξεις από Ρωσία (60,6%).

Όσον αφορά τις χώρες εκτός Ευρώπης, σηµαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιµές, παρατηρείται από τις ΗΠΑ (41,6%) και την Τουρκία (21%).

Σε ό,τι αφορά στην κατανοµή των αφίξεων ανά χώρα προέλευσης, τη µεγαλύτερη συµµετοχή για τις χώρες της Ευρώπης κατέχει η Βουλγαρία (12,3%) και ακολουθούν η Γερµανία (11,7%), το Ηνωµένο Βασίλειο (10,8%), η ΠΓ∆Μ (10,5%), η Γαλλία (6,1%) και η Ιταλία (4%).

Οι περισσότερες αφίξεις έγιναν οδικώς και αεροπορικώς.

Οι κύριοι σταθµοί εισόδου οδικώς είναι ο Προµαχώνας (9%) και οι Εύζωνοι (7,2%). Όσον αφορά στις αφίξεις αεροπορικώς, το αεροδρόµιο των Αθηνών συγκεντρώνει το µεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (21,4%) και ακολουθούν το αεροδρόµιο του Ηρακλείου (9,1%) και της Ρόδου (6,7%).

Πηγή: news.in.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *