ροή ειδήσεων

Η πασίγνωστη ελληνική εταιρεία έπεσε θύμα βιομηχανικής κατασκοπείας και έχασε 2.500.000 ευρώ



Πρώην στέλεχος της εταιρείας βρήκε δουλειά με διπλάσιο μισθό σε ανταγωνίστρια επιχείρηση.... με αντάλλαγμα την παροχή στοιχείων από την προηγούμενη θέση του...


Ζημιά ύψους 2.500.000 ευρώ υπέστη πασίγνωστη ελληνική εταιρεία πληροφορικής που έπεσε θύμα βιομηχανικής κατασκοπείας.

Πρώην στέλεχος της εταιρείας βρήκε δουλειά με διπλάσιο μισθό σε ανταγωνίστρια επιχείρηση με αντάλλαγμα την παροχή στοιχείων από την προηγούμενη θέση του.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρεία πληροφορικής έχασε τους τελευταίους μήνες από τη διαρροή του πελατολογίου της και άλλων ευαίσθητων δεδομένων συνολικά 98 αναθέσεις έργων.

Αναλυτικότερα, ο κατηγορούμενος έμπαινε στα υπολογιστικά συστήματα της πρώην εταιρείας και υπέκλεπτε το πελατολόγιο, πωλήσεις, πολιτικές αγοράς, προσφορές και σημαντικούς κωδικούς πρόσβασης σε απόρρητα δεδομένα.

Η έρευνα από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε μετά από καταγγελία της εταιρείας και σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, προέκυψαν ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου που είχε προβεί στις κακόβουλες πράξεις (cracking) αντιστοιχούσαν στον 50χρονο ημεδαπό, πρώην εργαζόμενο στην καταγγέλλουσα εταιρεία.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης έγινε έρευνα στο σπίτι και τον χώρο εργασίας του 50χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Από την επιτόπια ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του 50χρονου στην υπόθεση, ενώ όπως προέκυψε είχε παραδώσει τις πληροφορίες σε ομοειδή εταιρεία, όπου εργάζεται.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που κατασχέθηκε στάλθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε, για απάτη με υπολογιστή και παράβαση του απορρήτου των επιστολών, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ διερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *