ροή ειδήσεων

Ρόδος: 700.000 ευρώ διεκδικούν οι εργαζόμενοι στις δημοτικές συγκοινωνίες


Ποσό που ανέρχεται στις 700.000 ευρώ διεκδικούν από τη Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών Ρόδου...
οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν καταθέσει αγωγή για να ακυρώσουν την απόφαση για περικοπές 7% στις αποδοχές και 3% στα επιδόματά τους και δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Μανώλης Κοντουδάκης και ο ταμίας του Εργατικού Κέντρου και μέλος του Σωματείου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος ενημέρωσαν τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο για την απόφαση που έχει ληφθεί από τα δικαστήρια, καθώς και για τις υπηρεσιακές ανάγκες της επιχείρησης.

«Ο δήμαρχος μας ζήτησε πίστωση χρόνου για να ερευνήσει το ζήτημα με τη νομική υπηρεσία», ανέφερε ο κ. Κοντουδάκης, και πρόσθεσε:

«Η κίνηση του κοινού παρουσίασε αύξηση. Η "ΡΟΔΑ" ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της με το προσωπικό και τα οχήματα που διέθετε. Έγινε προσπάθεια και καταφέραμε να περιορίσουμε τα προβλήματα στο ελάχιστο. Πρέπει να ανανεωθεί ο στόλος, να αποκτηθούν νέα οχήματα και να γίνουν προσλήψεις προσωπικού. Αυτό το παραδέχθηκε και ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Παρασκευάς είχε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή. Τώρα περιμένουμε να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο που θα επιτρέψει τις προσλήψεις προσωπικού σε επιχειρήσεις που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό».

«Στη ΔΕΣ ΡΟΔΑ κατά τη χειμερινή περίοδο θα εργάζονται 16 οδηγοί, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον 30 για την κάλυψη των αναγκών και την εκτέλεση όλων των δρομολογίων. Το καλοκαίρι χρειάζονται 45 οδηγοί. Με λίγο προσωπικό είναι δύσκολο να καλυφθούν οι ανάγκες. Υπάρχουν μόνο τέσσερις μηχανικοί και ένας σταθμάρχης. Για την έκδοση εισιτηρίων εργάζονται τέσσερα άτομα αντί για επτά. Σύμφωνα με το οργανόγραμμα θα πρέπει να δουλεύουν στην επιχείρηση 95 άτομα. Τώρα ο αριθμός των εργαζόμενων δεν ξεπερνά τα 50 άτομα. Η επιχείρηση οφείλει από πέρσι άδειες και πολλά ρεπό στους εργαζόμενους. Προσπαθούμε να μην δημιουργήσουμε πρόβλημα, αλλά πρέπει να βρεθεί λύση», τόνισε ο κ. Κοντουδάκης.

Πηγή: dimokratiki.gr
zougla


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *