ροή ειδήσεων

Ρόδος: Οικογενειακός βιασμός 7χρονης



ΑΠΟ ΜΗΤΕΡΑ, ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΘΕΙΑ...
Με απόφαση που εξέδωσε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου απορρίφθηκε η αίτηση δύο εμπλεκόμενων συγγενών στην φρικιαστική υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης κοριτσιού ηλικίας 7 ετών για την αναστολή των πολυετών ποινών καθείρξεως, που τους επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», το Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 35 ετών στην μητέρα και 25 ετών στον παππού και στη θεία. Αθώα κρίθηκε η γιαγιά.

Η μητέρα φέρεται να πήρε την ανήλικη θυγατέρα της από την οικία του μηνυτή πρώην συζύγου της και την πήγε στο σπίτι της, όπου βρισκόταν και η δεύτερη κατηγορουμένη, αδελφή της. Αυτό έγινε πριν την εορτή του Πάσχα 2003 σε μη ακριβώς προσδιορισμένη ημερομηνία.

Εκεί, όπως καταγγέλλεται, η πρώτη κατηγορουμένη, και ενώ η δεύτερη κρατούσε σφιχτά τα χέρια της ανήλικης, την ακινητοποίησε, έπεσε πάνω της και έβαλε το δάκτυλό της μέσα στο αιδοίο της, προκαλώντας της πόνο και αιμορραγία. Μετά το περιστατικό αυτό η ανήλικη δεν ήθελε να πάει στη μητέρα της.

Παιδοχειρουργός, εξέτασε στο Νοσοκομείο την ανήλικη κοπέλα όταν αυτή παραπονείτο για περιπρωκτικό άλγος. Την ερώτησε, ενώ ήταν μόνοι τους, γιατί πονάει και η μικρή του απάντησε ότι την ώρα που κοιμόταν κατάλαβε πως ο παππούς της ασέλγησε σε βάρος της. Κατάθεσε ότι όπως του είπε η ανήλικη, αυτό το γεγονός είχε συμβεί δύο φορές. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι οι καταθέσεις της ανήλικης ήταν αποτέλεσμα επηρεασμού από τον πατέρα και τους γονείς του με τους οποίους υπάρχει μεγάλη ένταση λόγω του χωρισμού και ότι με αυτό τον τρόπο πέτυχαν την αφαίρεση της επιμέλειας από την μητέρα.

Στις αιτήσεις αναστολής τους οι κατηγορούμενοι εξέθεσαν ότι έχουν ασκήσει νόμιμα και εμπρόθεσμα έφεση απευθυνόμενη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου με αιτιάσεις νομικές και πραγματικές κατά της πρωτοδίκου αποφάσεως.

Τόνισαν ότι είναι Έλληνες υπήκοοι και μόνιμοι κάτοικοι Ρόδου, σε ιδιόκτητη κατοικία.

Σημείωσαν ακόμη ότι εκκρεμούσαν σε βάρος τους, πριν την πρωτόδικη δίκη περιοριστικοί όροι τους οποίους εκπλήρωναν στο ακέραιο. Πρόσθεσαν επίσης ότι ουδέποτε έκαναν προπαρασκευαστικές ενέργειες για την φυγή τους από τη χώρα, ούτε υπήρξαν ποτέ φυγόποινοι ή φυγόδικοι.

Επιφυλάχθηκαν εξάλλου να αποδείξουν την αθωότητά τους, ενώπιον του αρμοδίου Δικαστηρίου κατά την εκδίκαση της έφεσης και ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία για να διαπράξουν έγκλημα.

Ο παππούς αναφέρει εξάλλου ότι πάσχει από σοβαρά νοσήματα και ότι λαμβάνει σχετική αγωγή.

Ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων παραστάθηκε ο δικηγόρος κ. Γ. Παντελίδης.

politis-news.com

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *