ροή ειδήσεων

Γ. Χατζημάρκος: «Κερδίζουμε το στοίχημα του χειμερινού τουρισμού, μαζί με τους ανθρώπους της αγοράς»



70.000 τουρίστες έρχονται στην Ρόδο, εκτός σαιζόν, στο διάστημα από 14 Οκτωβρίου 2015 έως 14 Απριλίου 2016...
«Το στοίχημα του χειμερινού τουρισμού το κερδίζουμε στην πράξη και όχι στα λόγια, μαζί με τους ανθρώπους της αγοράς» δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου ανακοινώθηκε η επικείμενη άφιξη 70.000 τουριστών στην Ρόδο, εκτός σαιζόν, στο διάστημα από 14 Οκτωβρίου 2015 έως 14 Απριλίου 2016, από την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου και τον τουριστικό πράκτορα κ. Γιάννη Καμπούρη.


Για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού στην Ρόδο και σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που αποτελεί στρατηγικό στόχο της Περιφερειακής Αρχής από την έναρξη της θητείας της, ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως «70.000 επισκέπτες σε χειμερινή περίοδο είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος αριθμός για το νησί. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι μεγαλύτεροι στόχοι επιτυγχάνονται με πολλή δουλειά και λιγότερα λόγια. Το στοίχημα του χειμερινού τουρισμού, είναι ένα στοίχημα δεκαετιών, όχι μόνο για τον τόπο μας, αλλά και για την χώρα ολόκληρη».


Ο κ. Χατζημάρκος στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους τόνισε εμφατικά την στενή, συντονισμένη και αρμονική συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τους παράγοντες της τοπικής αγοράς, για την επίτευξη του στόχου λέγοντας πως μόνο μέσα από την συνεργασία μπορεί να υπάρξουν απτά αποτελέσματα.


«Εργαστήκαμε με πολλή μεθοδικότητα , για μεγάλο χρονικό διάστημα και πάντα σε συνεργασία με τους ανθρώπους της αγοράς. Η συνένωση δυνάμεων είναι ο παράγων που φέρνει τέτοιου είδους θετικά αποτελέσματα. Αυτό το οποίο πρέπει πια να βάλουμε καλά στο μυαλό μας, όλοι όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική, είναι ότι στην οικονομία μας, αποτελέσματα χειροπιαστά, χωρίς συνεργασία με τους παράγοντες της αγοράς, δεν πρόκειται να υπάρξουν. Στο βαθμό που μπορείς να κατανοήσεις πώς δουλεύει η αγορά και ξέρεις τις πραγματικές ανάγκες του τόπου σου, τότε μπορείς να φέρεις αποτέλεσμα» ανέφερε.


Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε πως «70.000 επισκέπτες σε χειμερινή περίοδο, ήταν ένας πολύ μεγάλος στόχος ο οποίος, όλο αυτό το διάστημα, δουλεύτηκε σωστά» και προανήγγειλε την επέκταση του προγράμματος και σε άλλα νησιά. «Αν και τα επόμενα χρόνια μπορέσουμε να υπηρετήσουμε με επιτυχία αυτό το στόχο, τότε θα μπορούμε να δώσουμε πολύ σημαντικές απαντήσεις και λύσεις στα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε. Αν ο στόχος επιτευχθεί – και είμαι σίγουρος γι αυτό – θα επεκταθούμε και άλλα νησιά» δήλωσε και κάλεσε την τοπική αγορά «να είναι έτοιμη να υποδεχθεί αυτούς τους ανθρώπους, τους μήνες όπου ο τόπος τους έχει μεγάλη ανάγκη, για να τονωθεί η οικονομία του νησιού, αλλά και για να επιστρέψουν στον τόπο τους ικανοποιημένοι, ώστε να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές της Ρόδου».


Ο κ. Χατζημάρκος ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου που εργάστηκε συντονισμένα και αποτελεσματικά με τους ανθρώπους της αγοράς, ενώ στο πρόσωπο του τουριστικού πράκτορα κ. Γιάννη Καμπούρη, το Γραφείο του οποίου θα διακινήσει τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης τους χειμερινού τουρισμού, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε και όλους τους τουριστικούς πράκτορες που συμμετέχουν σε αυτό.


Σημειώνεται ότι οι 70.000 τουρίστες που αναμένονται στην Ρόδο στο διάστημα Οκτωβρίου 2015 – Απριλίου 2016 έρχονται μέσω ενός καινοτόμου τουριστικού προϊόντος, που συνδυάζει διακοπές σε Τουρκία και Ελλάδα. Το εν λόγω πακέτο απευθύνεται κυρίως σε δυτικοευρωπαίους οι οποίοι θα επισκεφθούν τη Ρόδο δια θαλάσσης μέσω του Μαρμαρίς και της Φετιγιέ της Τουρκίας, όπου θα φθάνουν αεροπορικώς (στο αεροδρόμιο του Ντάλαμα). Για πρώτη φορά αξιοποιείται έτσι ο θαλάσσιος «δίαυλος επικοινωνίας» με την γειτονική Τουρκία για την εισροή τουριστικών ρευμάτων προς τη Ρόδο κατά την χειμερινή περίοδο, γεγονός το οποίο αποτελεί προφανώς καινοτομία και που δημιουργεί παράλληλα σοβαρές προοπτικές να μετατραπεί η Ρόδος σε ένα προσφιλή τουριστικό προορισμό κατά τους «νεκρούς» μήνες.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/10/15 17:11

    κονόμα για λίγους και όχι για όλη τη Ροδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/10/15 17:51

    ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Κ@ΛΟΥ ΜΕ 2€ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/10/15 21:55

    Το στοίχημα των σκουπιδιών, των κραχτών και των γύφτων να δούμε πότε θα το κερδίσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/10/15 23:40

    Χατζημαρκο αυτοι που ερχονται με τα φουσκωτα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ουτε τα φουσκωτα κρουαζιεροπλοια.Και οταν βλεπεις τσαντηρια παντου δεν ειναι οργανωμενα καμπινγκ αλλα τσιγγανομαχαλαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στελεχος Ξενοδοχειου- περιοχη Πευκων-Λινδου8/10/15 09:30

    Τουλάχιστον θα έπρεπε να χειροκροτήθει ή παραπάνω προσπάθεια από όλους μας και οχι να κατηγορηθεί με διάφορα αλλα όπως τα παραπάνω σχόλια. Σαν την παροιμία με την κατσίκα και τον γείτονά που δεν ήθελε να έχει και αυτός μια ήθελε να ψωφιση του γγείτονά. Μάθετε να ββλέπετε το δάσος και όχι το δένδρο. Όλοι εέχουν ωφέλεια απόττέτοιες ππροσπάθειες και κινήσεις. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/10/15 21:17

    ολοι στα ξενοδοχεια της κλικας και προγραμμα κατευθυνομενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/10/15 22:34

    μετα τις μπομπες ακομα 70.000 ειναι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *