ροή ειδήσεων

Ρόδος: Ερωτηματικά προκαλεί έκθεση για το πλοίο που αναμετέδιδε τη «Φωνή της Αμερικής» στις σοσιαλιστικές χώρες



Γιγαντοπανό ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης στο Αιγαίο που αναρτήθηκε τον περασμένο Ιούνη...


Ερωτηματικά προκαλεί, για τη χρονική περίοδο που επιλέχθηκε η διοργάνωση έκθεσης με θέμα το σκάφος της Αμερικανικής Ακτοφυλακής «Courier» που ξεκίνησε στις αρχές του μήνα, στο Κατάλυμα της Γαλλίας στην παλιά πόλη της Ρόδου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Δεκέμβρη.

Το «USCGC Courier» βρισκόταν στο λιμάνι της Ρόδου από το 1952 μέχρι το 1964 και αναμετέδιδε με τη βοήθεια ραδιοπομπού το δηλητήριο της αντισοσιαλιστικής προπαγάνδας που έχυνε ο ραδιοσταθμός «Φωνή της Αμερικής» ενάντια στη Σοβιετική Ένωση και στις χώρες του σοσιαλιστικού στρατοπέδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ραδιοπομπός ήταν ο μεγαλύτερος που είχε τοποθετηθεί σε πλοίο μέχρι τότε.

Η έκθεση διοργανώνεται με πρωτοβουλία των ΜΚΟ «USCGC Courier - Voice of America Memorial Foundation» και της «Rhodes International Culture» και «Heritage Society» και σε συνεργασία με την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

Στόχος της, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι να παρουσιάσει «την κοινή κληρονομιά μεταξύ Ρόδου και ΗΠΑ και τη διαρκή φιλία των Ροδιτών με τους Αμερικανούς».

Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη έκθεση γίνεται σε μια περίοδο που πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή δημιουργεί ερωτηματικά για τον πραγματικό της στόχο και μάλιστα σε συνδυασμό με την κυβερνητική πρόθεση για δημιουργία ΝΑΤΟικής βάσης στην Κάρπαθο έτσι όπως είχε εκφραστεί από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Το παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕυπογραμμίζοντας ότι η επιδίωξη είναι και μέσα από αυτή την έκθεση «να έρθει πιο ομαλά η ίδρυση της νέας ΝΑΤΟικής βάσης στην Κάρπαθο, οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, η εφαρμογή της ιμπεριαλιστικής πολιτικής τους». Υπογραμμίζει ακόμα ότι επιδιώκεται να ξεχαστεί η αγωνιστική ανάταση που επέδειξε ο λαός της Ρόδου ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και ειδικότερα ενάντια στη «Φωνή της Αμερικής».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *