ροή ειδήσεων

Συνεργασία για την προβολή της Ρόδου σε όλο τον κόσμο



Συνάντηση του δήμου με τη γενική γραμματεία Ενημέρωσης...

Η προοπτική να «ταξιδέψει» η Ρόδος την ιστορία της σε όλο τον κόσμο συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριο Κρέτσο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει από πλευράς γενικής γραμματείας, προβλέπεται η ψηφιοποίηση των αρχείων της Ρόδου σε οπτικοακουστική μορφή και η διάθεσή τους στη συνέχεια όχι μόνο στα 25 γραφεία Τύπου ανά τον κόσμο που διατηρεί η χώρα, αλλά και στα εγχώρια δημόσια τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα.

Ο δήμαρχος, επικροτώντας την πρόταση, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα αρχεία της Ιταλικής κατοχής της Ρόδου, ένα ανεξερεύνητο και αναξιοποίητο υλικό το οποίο εφόσον ψηφιοποιηθεί και αναδειχτεί θα διατεθεί για την προβολή και τη διαφήμιση του νησιού. «Οτιδήποτε δίνει την εικόνα της Ρόδου και την προβάλει όπως της αξίζει θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να αξιοποιηθεί» υπογράμμισε.

Όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο ίδιο πλαίσιο, οι κ.κ. Κρέτσος και Χατζηδιάκος αναφέρθηκαν στη δυνατότητα της Ρόδου να αποτελέσει το κινηματογραφικό σκηνικό για το γύρισμα ταινιών οι οποίες θα προβάλλονται διεθνώς. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ρόδου τόσο οι κλιματολογικές συνθήκες όσο και το τοπίο προσελκύουν τέτοιου είδους επενδύσεων και προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος θα παρέχει οποιαδήποτε διευκόλυνση απαιτείται.

Η συζήτηση περιστράφηκε στη συνέχεια στην νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το νησί της Ρόδου, και συγκεκριμένα την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αλλά και τη συνεχή μεταναστευτική ροή, ζητώντας και με την ιδιότητα του πρόεδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων να είναι οι δήμοι αυτοί που διαχειρίζονται τα εφόδια που από πλευράς κράτους αναλογούν στους πρόσφυγες και στους μετανάστες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *