ροή ειδήσεων

Συνεργασία Ομίλου Μουζενίδη - Δήμου Ροδου για μαθήματα ρωσικής γλώσσας



O Δήμος Ρόδου ενέκρινε πρωτόκολλο συνεργασίας με την εταιρεία Mouzenidis Travel... για την οργάνωση μαθημάτων εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας, κυρίως, στους εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού στο νησί.

Πρόκειται για τη διοργάνωση τεσσάρων σεμιναρίων η δαπάνη των οποίων θα καλυφθεί με χορηγία από την Μοuzenidis Travel.

Η δομή του πρώτου κύκλου των τεσσάρων σεμιναρίων θα έχει ως εξής:

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του 1ου Γυμνασίου Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) και του Πνευματικού Κέντρου Κρεμαστής. Κάθε σεμινάριο, διάρκειας 70 ωρών, θα έχει 50 εκπαιδευόμενους, χωρισμένους σε ηλικιακές ομάδες των 18 ετών έως 35 ετών και των 36 ετών έως 55 ετών. Τα μαθήματα θα γίνονται σε 3 δίωρα ανά εβδομάδα. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εντός του διαστήματος από 26-10-2015 έως 31-01-2016. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.

Η διδασκαλία θα είναι γλωσσικού επιπέδου Α1 και θα δοθεί έμφαση στην ορολογία που αφορά τουριστικά επαγγέλματα. Οι Εκπαιδευτές είναι απόφοιτοι ρωσικής φιλολογίας και το εκπαιδευτικό υλικό αποτελείται από δύο κατηγορίες:

α) εγχειρίδια εκμάθησης ρωσικής γλώσσας, τα οποία εκδίδει ο ρωσικός εκδοτικός οίκος Russian language courses και χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο ως βασικά εγχειρίδια εκμάθησης για ταχύρρυθμα τμήματα και

β) έντυπο υλικό που έχει επιμεληθεί η Επιστημονική Ομάδα των καθηγητών, που έχει την ευθύνη οργάνωσης σεμιναρίων σε Δήμους της Ελλάδας.

Στο τέλος του κύκλου σεμιναρίων οι εκπαιδευόμενοι θα υποβληθούν σε υποχρεωτικές γραπτές και προφορικές τοπικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από τους διδάξαντες καθηγητές με την συνεργασία των καθηγητών που επιμελούνται την διδακτέα ύλη.

Στους εκπαιδευόμενους και με την επιμέλεια του Δήμου, θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης 70 ωρών εκμάθησης, οι δε εκπαιδευόμενοι με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα έχουν αποκτήσει γλωσσικό επίπεδο που τους παρέχει την δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας. Τέλος, οι εκπαιδευόμενοι δεν επιβαρύνονται με κανένα οικονομικό κόστος.

TornosNews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *