ροή ειδήσεων

Στην ανάγκη συνεργασίας Λιμενικού-τουρκικής Ακτοφυλακής συμφώνησαν Δρίτσας-τούρκος πρέσβης



Το μεταναστευτικό τέθηκε επί τάπητος στην πρώτη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη,...
στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο υπουργός Θοδωρής Δρίτσας και ο τούρκος πρέσβης Κερίμ Ουράς.

Ο κ. Ουράς αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα, επισημαίνοντας τις σοβαρές προεκτάσεις που συνεπάγεται η διαχείρισή του εντός Τουρκίας και τονίζοντας με έμφαση την απότομη διόγκωση των μετακινούμενων πληθυσμών, γεγονός που, όπως είπε, απαιτεί τόσο διμερείς, όσο και πολυμερείς συνεργασίες. Εξέφρασε, μάλιστα, την πρόβλεψη για μελλοντική επιδείνωση του ζητήματος.

Περαιτέρω, ο τούρκος αξιωματούχος αναφέρθηκε στην ανάγκη εξεύρεσης τρόπων εμβάθυνσης της συνεργασίας του ελληνικού Λιμενικού και της τουρκικής Ακτοφυλακής, με στόχο την αντιμετώπιση της δράσης των οργανωμένων δικτύων διακίνησης μεταναστών-προσφύγων, ενώ απηύθυνε πρόσκληση στον υπουργό να επισκεφθεί την Τουρκία.

Συμμεριζόμενος την ανησυχία του τούρκου πρέσβη για περαιτέρω όξυνση του μεταναστευτικού ρεύματος, ο κ. Δρίτσας επισήμανε τον προσφυγικό πλέον χαρακτήρα των μετακινούμενων πληθυσμών, η διαχείριση των οποίων εντός της Επικράτειας κάθε κράτους διέλευσης θέτει, όπως ανέφερε, τις αρμόδιες κρατικές δομές ενώπιον πολυεπίπεδων προκλήσεων, με πιο πιεστικές εκείνες της ασφάλειας και του σεβασμού των διεθνώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των προσφύγων.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η επίσκεψη του τούρκου πρέσβη συμπίπτει με τη συμπλήρωση 500.000 μεταναστών-προσφύγων που από την 1η Ιανουαρίου 2015 αποβιβάστηκαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Το γεγονός, σημείωσε, αναδεικνύει τη δυσκολία του εγχειρήματος διαχείρισης των ανθρώπων αυτών, καθώς, παρ' όλες τις αντιξοότητες που διατρέχει αυτή την περίοδο η Ελλάδα, εξακολουθεί να υποδέχεται, να καταγράφει και να ταυτοποιεί όλα τα νεοεισερχόμενα πρόσωπα στα νησιά της.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *