ροή ειδήσεων

«Αιματηρό» το παρελθόν του δράστη της δολοφονίας στην Ιαλυσό



Ο δράστης της αιματηρής δολοφονίας στην Ιαλυσό, είχε απασχολήσει ξανά κατά το παρελθόν.... τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Αλβανίας. Ειδικότερα, βάσει των όσων αποκαλύπτει το blackmonday.gr, o 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, που μαχαίρωσε θανάσιμα τον 49χρονο Ιωάννη Μαλλιάκα στην Ιαλυσό, είχε συλληφθεί στη Ρόδο το 2008, σε εφαρμογή Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του, για τη διάπραξη του αδικήματος της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Ο δράστης, μετά τη σύλληψή του, αποφασίστηκε από τις Δικαστικές Αρχές, να εκδοθεί στην Αλβανία, όπου και κλήθηκε να εκτίσει την ποινή φυλάκισης που τού είχε επιβληθεί. Περίπου τέσσερις μήνες νωρίτερα, επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ιαλυσό, όπου και διέπραξε το έγκλημα σε βάρος του 49χρονου.

Το θύμα χαρακτηρίστηκε από κατοίκους της περιοχής, ως ένα καλό παιδί, ήσυχο, που δεν είχε δημιουργήσει ποτέ κατά το παρελθόν πρόβλημα.

Ούτε ο θύτης βέβαια φέρεται να είχε απασχολήσει την περιοχή τους τελευταίους τέσσερις μήνες, εάν και όλοι σιγοψιθύριζαν το «αμαρτωλό» παρελθόν του.

Η σωρός του άτυχου 49χρονου θα μεταφερθεί την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, όπου και θα τελεσθεί την Παρασκευή η κηδεία του.



Το χρονικό της δολοφονίας

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, στις 16.10 το απόγευμα της Κυριακής, το θύμα -υπάλληλος κρεοπωλείου στην Ιαλυσό- φέρεται να επισκέφθηκε με ιδιαίτερα «άγριες» διαθέσεις το σπίτι του γείτονά του, κρατώντας ένα ξύλο, με το οποίο και φέρεται να δημιούργησε μία τρύπα στην πόρτα.

Ο δράστης φέρεται να είχε δυνατά τη μουσική, προκαλώντας την οργή του θύματος, το οποίοεπισκέφθηκε το διαμέρισμα του 46χρονου γείτονά του, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί σε ιδιαίτερα έντονο ύφος.

Ο δράστης, πάνω στον καβγά, φέρεται να έπιασε το μαχαίρι και να κατάφερε δύο θανάσιμες μαχαιριές στην κοιλιακή χώρα του θύματος. Περίοικοι άκουγαν μόνο τις φωνές του φερόμενου ως δολοφόνου και της συντρόφου του. Ο αλλοδαπός φώναζε, αγριεμένος, ενώ η σύντροφός του έλεγε: «Σ…, αγάπη μου, σε παρακαλώ έλα, σε παρακαλώ».



Ο δράστης ζούσε μόλις τέσσερις μήνες στην Ιαλυσό, ενώ το θύμα αρκετά χρόνια.

Στο σημείο έσπευσαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος Φώτης Νικολόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ. Ιαλυσού Θέμης Καλαμάτας, αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, από την ομάδα ΔΙΑΣ και από την ΟΠΚΕ, πάνω από 25 άτομα, έδρασαν άμεσα και καθοριστικά για τον εντοπισμό του δράστη. Έλαβαν μαρτυρικές καταθέσεις, οδήγησαν τη σύντροφο του θύματος στο Α.Τ. Ιαλυσού για κατάθεση και άρχισαν να ξετυλίγουν το παζλ του εγκλήματος.

Το θύμα βρέθηκε μέσα σε λουτρό αίματος στο δωμάτιο του φερόμενου ως δράστη.

Ο δράστης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε καν πως έγινε το έγκλημα, αφού όλα εκτυλίχθηκαν μέσα σε μερικά λεπτά και κατά τη διάρκεια του καβγά. Ο κατηγορούμενος βαρύνεται με τη διάπραξη του αδικήματος της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε να έχει παραδοθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.



Η επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη, χθες (25-10-2015) το απόγευμα, στην Ιαλυσό της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ειδικότερα, χθες το απόγευμα ο κατηγορούμενος τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα 49χρονο ημεδαπό, ύστερα από μεταξύ τους διαπληκτισμό και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε και κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου».



zougla.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *