ροή ειδήσεων

Αρχίζει σήμερα στη Ρόδο το πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού



Στην Ρόδο αναμένονται σήμερα στις 15.00 οι πρώτοι 530 επισκέπτες από την Τουρκία,... στο πλαίσιο του προγράμματος χειμερινού τουρισμού.
Για την υποδοχή των πρώτων επισκεπτών θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ευθύνη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στο τουριστικό λιμάνι.
Στο πλαίσιο του προγράμματος αναμένεται να αφιχθούν στη Ρόδο μέχρι τον Απρίλιο του 2016, τουλάχιστον 70.000 τουρίστες.
Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο τουριστικό πακέτο απευθύνεται κυρίως σε Δυτικοευρωπαίους οι οποίοι θα επισκέπτονται τη Ρόδο δια θαλάσσης μέσω του Μαρμαρίς και της πόλης Φετιγιέ της Τουρκίας.
Είναι η πρώτη φορά που αξιοποιείται ο θαλάσσιος «δίαυλος επικοινωνίας» με την γειτονική Τουρκία για την εισροή τουριστικών ρευμάτων προς τη Ρόδο κατά την χειμερινή περίοδο, γεγονός που δημιουργεί σοβαρές προοπτικές να μετατραπεί η Ρόδος σε ένα προσφιλή χειμερινό τουριστικό προορισμό.
Για το στοίχημα του χειμερινού τουρισμού, που κερδίζεται στην πράξη και όχι στα λόγια, έκανε λόγο σε συνέντευξή τύπου στις 7 Οκτωβρίου ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
«Εργαστήκαμε με πολλή μεθοδικότητα, για μεγάλο χρονικό διάστημα και πάντα σε συνεργασία με τους ανθρώπους της αγοράς. Η συνένωση δυνάμεων είναι ο παράγων που φέρνει τέτοιου είδους θετικά αποτελέσματα. Αυτό το οποίο πρέπει πια να βάλουμε καλά στο μυαλό μας, όλοι όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική, είναι ότι στην οικονομία μας, αποτελέσματα χειροπιαστά, χωρίς συνεργασία με τους παράγοντες της αγοράς, δεν πρόκειται να υπάρξουν», ανέφερε σχετικά τότε ο κ. Χατζημάρκος.
«Μετά από σκληρές προσπάθειες ξεκινάμε την προσπάθεια για την ανάπτυξη του προγράμματος χειμερινού τουρισμού. Από τον περασμένο Απρίλιο είχα μιλήσει για τους ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων που φέρνουν επισκέπτες στην Τουρκία και ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τα προγράμματά τους και στη Ρόδο. Ήρθε η ώρα να κερδίσουμε το στοίχημα και να ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε με το χειμερινό τουρισμό», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου.
«Αύριο αναμένεται να έρθουν στη Ρόδο μέσω της Τουρκίας 530 τουρίστες από τη Γερμανία και τη Σουηδία. Μεθαύριο περιμένουμε 700 άτομα. Η πρώτη φάση του προγράμματος, σας θυμίζω, πως ολοκληρώνεται στις 11 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο τουριστικός πράκτορας κ. Γιάννης Καμπούρης και συμπλήρωσε πως στο διάστημα από 14 Οκτωβρίου έως 11 Δεκεμβρίου θα αφιχθούν στη Ρόδο 23.680 τουρίστες.
Ο κ. Γιάννης Καμπούρης τόνισε πως η δεύτερη φάση του προγράμματος θα διεξαχθεί στο διάστημα από τις 20 Ιανουαρίου 2016 έως τις 20 Ιανουαρίου.
«Οι περισσότεροι τουρίστες προέρχονται από τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Δανία. Κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος που θα ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 21 Απριλίου αναμένονται στη Ρόδο 29. 640 τουρίστες», δήλωσε ο κ. Καμπούρης. και πρόσθεσε πως όλοι οι τουρίστες θα διαμένουν στο ξενοδοχείο Rodos Palace.
Οι τουρίστες κατά την παραμονή τους στη Ρόδο θα επισκέπτονται τη Μεσαιωνική Πόλη και τη Λίνδο.
Ο κ. Καμπούρης ζήτησε και χθες από τους επιχειρηματίες του νησιού να στηρίξουν το εγχείρημα και να κρατήσουν ανοικτά τα καταστήματά τους.
«Οι τουρίστες που θα έρχονται από την Τουρκία θα μένουν στη Ρόδο δύο ημέρες. Έχω ζητήσει από τους επιχειρηματίες να διατηρήσουν ανοικτά τα καταστήματά τους για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Ελπίζουμε όλοι, να εξελιχθεί πολύ καλά το πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού», τόνισε ο κ. Καμπούρης.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας η μεταφορά των τουριστών από το λιμάνι του Μαρμαρίς θα γίνεται με το πλοίο Σύμη 1 .
«Όταν οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές οι τουρίστες θα φθάνουν στη Ρόδο με καταμαράν, που ανήκουν σε πρακτορεία Τούρκων επιχειρηματιών», εξήγησε ο κ. Καμπούρης.
Στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε για την εφαρμογή προγράμματος χειμερινού τουρισμού αναφέρθηκε από την Αθήνα, όπου βρίσκεται, η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.
«Ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η εφαρμογή προγράμματος χειμερινού τουρισμού. Όπως έχουμε αναφέρει η Ρόδος μέχρι και τον Απρίλιο του 2016 θα υποδέχεται τουρίστες από την Τουρκία. Πρέπει να δουλέψουμε τώρα περισσότερο για να αποδώσει το πρόγραμμα και να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια», δήλωσε η αντιδήμαρχος κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.
Ωστόσο διατυπώνονται παράπονα από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλεως για το λίγο χρόνο που θα έχουν στη διάθεσή τους οι τουρίστες που θα έρθουν από την Τουρκία στη Ρόδο.
«Οι τουρίστες θα μένουν στη Ρόδο μόνο δύο ημέρες. Θα επισκέπτονται τη Μεσαιωνική Πόλη και τη Λίνδο. Δεν πιστεύουμε πως θα έχουν χρόνο να κάνουν ψώνια από τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στο κέντρο. Θα θέλαμε να υπάρξει μέριμνα και για μας», δήλωσαν επιχειρηματίες, με αφορμή την έναρξη του προγράμματος χειμερινού τουρισμού.


Πηγή: www.dimokratiki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/10/15 10:37

    ΤΑ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ. Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ 70 ΧΡΟΝΩΝ Κ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΧΟΥΒΑΡΝΤΑΔΕΣ ΧΑ ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/10/15 18:02

      Άνθρωπε, η Ρόδος στον τουρισμό βασίζεται, οπότε πρέπει να το κυνηγάμε. Ο χειμερινός τουρισμός θα είναι δώρο θεού, γιατί θ' ανοίξουν δουλειές και επίσης θα είναι και μια καλή διαφήμηση για το νησί!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος14/10/15 23:12

    Και όμως είναι μία αρχή. Να βλέπουμε θετικά και να υποστηρζουμε κάποιες προσπάθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/10/15 09:17

    κονομα για λιγους οπως παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *