ροή ειδήσεων

ΘΡΗΝΟΣ!! ''Εφυγε'' ο Μάκης Σαλιάρης


Έφυγε στα 71 του χρόνια, μετά από μάχη με ανίατη ασθένεια,... η οποία τον ταλαιπώρησε χρόνια, ο ιδρυτής της θρυλικής "Αυτοκίνησης" και οδηγός αγώνων, Μάκης Σαλιάρης....


Ο Μάκης Σαλιάρης ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε τη νυχτερινή αθήνα, ανοίγοντας ΤΟ 1980, το ιστορικό κλαμπ "Αυτοκίνηση", δίνοντάς του ένα όνομα που έδειχνε την αγάπη του για τα αυτοκίνητα την ταχύτητα και τους αγώνες!

Ο ίδιος έχει πει για την Αυτοκίνηση σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ το 2011: "Το 1980 είχα αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη λεωφόρο Κηφισιάς. Εκείνη την περίοδο είχαν τριπλασιαστεί οι εισφορές των αυτοκινήτων και οι πωλήσεις έπεφταν απίστευτα. Από τα 70 -75 αυτοκίνητα που πουλούσαμε πριν, είχαμε πέσει στα πέντε. Μου προτείνει τότε ένας συνεργάτης μου να μετατρέψουμε την αντιπροσωπεία σε εστιατόριο. “Πάμε να δούμε ένα καινούργιο μαγαζί που έχει ανοίξει στην παραλία για να πάρουμε ιδέες”. Τι λες, βρε Σπύρο, του απαντώ, εμείς δεν ξέρουμε ούτε πατάτες τηγανιτές να φτιάχνουμε. Πήγαμε τελικά στον Ειρηνικό στη Βούλα και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από το πλήθος του κόσμου που διασκέδαζε εκεί, αν και δεν μου άρεσε σαν μαγαζί, επειδή δεν είχε τίποτε το καινούργιο. Ηταν μια επανάληψη των μαγαζιών διασκέδασης που ήξερα στα 60s και στα 70s, με τα στρωμένα τραπεζομάντιλα. Εγώ ήθελα να κάνω ένα κλαμπ με τους θαμώνες να στέκονται όρθιοι. Αποφάσισα, λοιπόν, να το κάνω και να το ονομάσω Αυτοκίνηση. Ανοίξαμε την Αυτοκίνηση τον Μάρτιο του 1981. Το εστιατόριο ήταν σε ξεχωριστό χώρο, στο πατάρι, και κάτω υπήρχαν οι καναπέδες, τα χαμηλά τραπέζια με νέον και το μπαρ διπλής όψεως για να μπορούν οι πελάτες να βλέπονται, να φλερτάρουν και να γίνεται παιχνίδι"

Τη δεκαετία του ΄60 ήταν ντράμερ στο συγκρότημα Stormies, μαζί με τον Ντέμη Ρούσσο, αλλά και στο συγκρότημα WE FIVE

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *