ροή ειδήσεων

Τ.Τ.: «Η άλλη μεριά της θάλασσας: Διασχίζοντας το Αιγαίο με τους πρόσφυγες» - βιντεο



Η μεγάλη έρευνα του Star με την υπογραφή του Τάσου Τέλλογλου....


​Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, στις 24:00, ο Τάσος Τέλλογλου θα μας παρουσιάσει τη δεύτερη εκπομπή έρευνας για την τηλεοπτική σεζόν 2015 - 2016 με θέμα «Η άλλη μεριά της θάλασσας: Διασχίζοντας το Αιγαίο με τους πρόσφυγες».


Ακολουθώντας τους Σύριους πρόσφυγες από την αγορά της Σμύρνης μέχρι την επαρχία του Τσανάκαλε - 4,5 ώρες δρόμο- οι Τάσος Τέλλογλου, Λάζαρος Μπέλτσιος και Βασίλης Τζόκας (οπερατέρ) καταφέρνουν για πρώτη φορά να παρουσιάσουν στην Ελλάδα ολόκληρη τη διαδρομή των προσφύγων από την πόλη, που ξεκίνησαν το 1922 οι δικοί μας πρόσφυγες, ως τη βόρεια ακτή της Μυτιλήνης .


«Ξέρω ότι πληρώνω για να πνιγώ αλλά αυτή είναι η μόνη μου ευκαιρία». Αυτό ομολογεί ένας Σύριος μηχανικός από το Κομπάνε, που προσπαθεί να πάει να βρει την οικογένειά του στη Δανία.


Η κάμερα καταγράφει τη συμβίωση προσφύγων και διακινητών - πολλοί είναι φίλοι μεταξύ τους- αλλά και τη σκληρή τιμωρία όσων κάνουν το λάθος να προσπαθήσουν να μπουν στις βάρκες χωρίς να πληρώσουν. Στην έρευνα του Τάσου Τέλλογλου αποκαλύπτεται ένας νέος κλάδος παροχής υπηρεσιών(σωσίβια, αδιάβροχα ), που ανθεί κοντά στους σταθμούς εκκίνησης όσων μπαίνουν στις βάρκες, καθώς υπάρχουν ολόκληρες περιοχές της Τουρκίας, που ζουν από τη «διάβαση» των προσφύγων.


Ακόμα, η ομάδα του STAR προσπαθεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα πώς ακριβώς προέκυψε ο 50πλασιασμός των μεταναστευτικών ροών προς τη Μυτιλήνη, ο οποίος αιφνιδίασε τους Ευρωπαίους περισσότερο από τους Έλληνες, αλλά και να μάθει από τους ίδιους τους πρόσφυγες, ποια είναι η απάντηση στο «Γιατί τώρα;», μετά από 5 χρόνια εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία.


Ρεπορτάζ: Τάσος Τέλλογλου, Λάζαρος Μπέλτσιος

Οπερατέρ: Βασίλης Τζόκας

Σκηνοθετική επιμέλεια: Θανάσης Μίλησης

Διεύθυνση παραγωγής: Νικολέτα Γιαννακοπούλου

Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Βενιός














Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *