ροή ειδήσεων

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΠΕΧΘΕΙΣ ΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ


Ανοίγει διάπλατα η πόρτα στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας...

Νέοι όροι για τους δανειολήπτες με «κόκκινα» δάνεια συμπεριλαμβάνονται στον αναθεωρημένο κώδικα δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος που ανοίγει διάπλατα την πόρτα στους πλειστηριασμούς ακόμα και της Α΄κατοικίας, ιδιαίτερα εάν ο δανειολήπτης, χαρακτηριστεί ως «μη συνεργάσιμος».
Ο αναθεωρημένος κώδικας δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος που προβλέπει πιο άμεση έναρξη της διαδικασίας ρύθμισης προβληματικών δανείων, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και προβλέπει ότι σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής της δόσης των δανείου που ξεπερνά τις 30 ημέρες, η τράπεζα θα στείλει την πρώτη ειδοποίηση καλώντας τον δανειολήπτη να προσέλθει εντός 15 ημερών για να ρυθμίσει το δάνειο του.

Στην περίπτωση που ο δανειολήπτης δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της τράπεζας κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως «μη συνεργάσιμος» με συνέπεια το εκπλειστηρίασμα της μοναδικής κατοκίας του με νομικές διαδικασίες που θα κινήσει το τραπεζικό ίδρυμα.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως η Τράπεζα της Ελλάδος ανοίγει παράθυρο για τον πλειστηριασμό ακόμα και της πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο Κώδικα Δεοντολογίας, ο οποίος σημειωτέον είναι προαπαιτούμενο της συμφωνίας με τους δανειστές.

Στην περίπτωση όμως που ο δανειοληπτης ανταποκριθεί εντός της προθεσίας και πάει στην τράπεζα για να ρυθμίσει το δάνειο του, δίνεται παράταση ενός εξαμήνου για να ενταχθούν σε καθεστώς ρύθμισης και συνεργασίας με την τράπεζα.

Πάντως, οι ημέρες καθυστέρησης πληρωμής της δόσης μειώνονται απο45 ημέρες σε 30 ημέρες και ο χρόνος που έχει να αντιδράσει ο δανειολήπτης είναι 15 ημέρες



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *