ροή ειδήσεων

Παγκόσμιος πόλος έλξης το ετήσιο αναρριχητικό φεστιβάλ της Καλύμνου



Παγκόσμιο πόλο έλξη αποτελεί το ετήσιο αναρριχητικό φεστιβάλ της Καλύμνου,... καθώς προβλέπεται να παραβρεθούν σε αυτό από τις 10 έως 11 Οκτωβρίου 2015 εκατοντάδες επαγγελματίες αθλητές και μη διαφόρων χωρών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου του νησιού.

Παράλληλα, ξένοι, επώνυμοι αθλητές, ζωντανοί θρύλοι, δημοσιογράφοι και πλήθος επισκεπτών αναμένεται να δώσουν το παρόν στην γιορτή της αναρρίχησης, προκειμένου να παρακολουθήσουν το ιδιαίτερο αυτό σπορ. Η Κάλυμνος εντάσσεται στην παγκόσμια λίστα με τους καλυτέρους προορισμούς για αναρρίχηση, όπως αναφέρουν οι φορείς του νησιού στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Ακόμη η Κάλυμνος είναι παγκοσμίως γνωστή ως το νησί των σφουγγαράδων με τον μαγευτικό βυθό, η οποία ανακαλύφθηκε τα τελευταία χρόνια από τους αναρριχητές, λόγω του πλούσιου γεωφυσικού της ανάγλυφου.

Πιο συγκεκριμένα, η ξενοδόχος, Πόπη Τσαγκάρη, η οποία δραστηριοποιείται στον άξονα της προβολής του νησιού στις διεθνείς αγορές, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι: «Η Κάλυμνος είναι παρούσα σε διεθνείς εκθέσεις, βάσει συγκεκριμένου Marketing Plan και σε κάθε ευκαιρία γίνεται προσπάθεια προβολής του νησιού και του συγκριτικού του πλεονεκτήματος».

«Η αφρόκρεμα των αθλητών σε αυτό το είδος της αθλητικής δραστηριότητας, δίνουν κάθε χρόνο, Μάιο και Οκτώβριο κυρίως, το ετήσιό τους ραντεβού στο νησί της Δωδεκανήσου. Αυτή την περίοδο το νησί κατακλύζεται από επισκέπτες και οι 3.000 κλίνες δεν καλύπτουν την αυξημένη ζήτηση των αναρριχητών. Πρόκειται κυρίως για επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, καθώς το νησί έχει επενδύσει σε αυτή τη μορφή τουρισμού. Ακόμη δυναμικό παρών στο νησί δίνουν αθλητές και επισκέπτες από Αμερική, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Σκανδιναβία και Ιταλία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την άποψή του επί του θέματος εξέφρασε και ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού, Νίκος Τσαγκάρης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο λέγοντας: «Αυτή την περίοδο η επισκεψιμότητα στο νησί ανέρχεται σε περίπου 2.000 τουρίστες οι οποίοι είναι όλοι αναρριχητές. Η αναρρίχηση είναι η αιτία που η τουριστική περίοδος για την Κάλυμνο έχει πλέον επιμηκυνθεί έως τον Νοέμβριο».

«Η αναρρίχηση αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας του νησιού. Η αναρρίχηση έχει συντελέσει στην επέκταση της τουριστικής σεζόν, η οποία εκτείνεται πια από τον Μάρτιο μέχρι το Νοέμβριο. Ουσιαστικά, το νησί διαθέτει πλέον τρεις περιόδους αιχμής. Δύο αναρριχητικές περιόδους, την ανοιξιάτικη και τη φθινοπωρινή και την κλασική περίοδο αιχμής του καλοκαιριού, με τον Αύγουστο να κορυφώνεται η τουριστική ροή», τόνισε ο κ. Χατζησμάλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη της αναρρίχησης έχει βοηθήσει παράλληλα και την ανάπτυξη άλλων μορφών τουρισμού στο νησί της Καλύμνου, όπως του περιπατητικού και του καταδυτικού, σύμφωνα με τον κ. Χατζησμάλη.

Τέλος ο ίδιος ανέφερε ότι: «α κριτήρια που κάνουν την Κάλυμνο να ξεχωρίζει είναι η άριστη ποιότητα βράχων, περίπου 2.700 καλοασφαλισμένες αναρριχητικές διαδρομές, η σύντομη πρόσβαση στις αναρριχητικές διαδρομές, τα αναρριχητικά πεδία που παρουσιάζουν ποικιλία σε βαθμούς δυσκολίας»

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *