ροή ειδήσεων

Σε εξέλιξη η στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων»



Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, στο πλαίσιο της εν εξελίξει άσκησης ?Παρμενίων?, ... παρακολούθησαν αντιμετώπιση πιθανής ασύμμετρης απειλής από αέρος.

Τις διαδικασίες, αλλά και τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση πιθανής ασύμμετρης απειλής από αεροσκάφος Renegade παρακολούθησε το μεσημέρι της Παρασκευής σύσσωμη η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Η εφαρμογή του σχεδίου εντασσόταν στο πλαίσιο της εν εξελίξει εθνικής διακλαδικής άσκησης μεγάλης κλίμακας των Ενόπλων Δυνάμεων ″Παρμενίων″.

Το ρόλο του αεροσκάφους «Renegade» απεικόνισε πολιτικό αεροσκάφος Airbus-A320, που διατέθηκε από τον ελληνικό αερομεταφορέα Aegean και απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Διαγόρας» (Ρόδος) χωρίς επιβάτες.

Κατά την διάρκεια του γυμνασίου εξετάσθηκαν οι διαδικασίες που εκτελούνται μετά από:
α. Διακοπή επικοινωνίας αεροσκάφους με τις αρμόδιες αρχές Ελέγχου Εναερίου Κυκλοφορίας.
β. Απόκλιση από εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης.

Στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου, για την αντιμετώπιση του αεροσκάφους «Renegade», απογειώθηκαν δύο F-16 από την 115 Π.Μ. (Σούδα Κρήτης), τα οποία και αποτελούσαν τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Τα εν λόγω αεροσκάφη αναχαίτισαν και αναγνώρισαν, ως «ύποπτο» ίχνος το αεροσκάφος «Renegade» και το συνόδευσαν έως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *