ροή ειδήσεων

Χρωστάς και δεν πληρώνεις το στεγαστικό; Αλλάζεις σπίτι μέσω... τράπεζας!


Ένας νέος τρόπος ελάφρυνσης του χρέους πέφτει στο τραπέζι για όσους έχουν στεγαστικό δάνειο... το οποίο δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις.
Πλέον είναι δεκάδες χιλιάδες οι πολίτες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο, ενώ και οι τράπεζες επί της ουσίας δεν μπορούν να κινηθούν καθώς οι δανειολήπτες μέσω του νόμου Κατσέλη έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη. Οι υποθέσεις μάλιστα αυτές φτάνουν τις 130.000 συνολικά και θα χρειαστούν ως και 15 ή και παραπάνω χρόνια μέχρι να εκδικαστούν και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Ως τότε οι δανειολήπτες φαίνεται ότι έχουν κηρύξει παύσει πληρωμών και έτσι έχει επέλθει πλήρες αδιέξοδο.
Έτσι, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατία” μελετάται μια νέα λύση. Η λύση αυτή προβλέπει αντί έξωσης και πλειστηριασμού του σπιτιού του δανειολήπτη αλλαγή σπιτιού. Δηλαδή η τράπεζα θα προσφέρει νέο, μικρότερο και κατά πολύ μικρότερης αξίας σπίτι στον δανειολήπτη ο οποίος θα δέχεται να εγκαταλείψει το σπίτι που έχει αγοράσει με το δάνειο που δεν μπορεί πλέον να αποπληρώσει με όφελος τη διαγραφή του χρέους που έχει ή μέρους του χρέους ανάλογα με τα ποσά που έχει καταβάλει ως τώρα και την αξία του νέου σπιτιού που θα του παραχωρεί η τράπεζα.

πηγή

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *