Η πλήρης κατάργηση της ζάχαρης από τη διατροφή ενός ανθρώπου μπορεί να βελτιώσει θεαματικά την υγεία του ακόμα και μέσα σε...
λίγες ημέρες, ισχυρίζεται μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο περιοδικό Obesity.
Στο πλαίσιο της εν λόγω έρευνας, την οποία διεξήγαγε ο ενδοκρινολόγος-παιδίατρος Ρόμπερτ Λούστιγκ, η ημερήσια δόση ζάχαρης που λάμβαναν 43 παχύσαρκα παιδιά αντικαταστάθηκε με άμυλο, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί σημαντικά η υγεία τους και η λειτουργία του μεταβολισμού τους.
Σύμφωνα με τον Δρ. Λούστιγκ, τα ευρήματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι η ζάχαρη είναι επικίνδυνη όχι τόσο εξαιτίας των υψηλών θερμίδων της αλλά κυρίως για την καταπόνηση που προκαλεί στον μεταβολισμό. Συγκεκριμένα, η κατάργηση αυτής της ουσίας από τη διατροφή των παιδιών μείωσε σημαντικά τα επίπεδα ινσουλίνης αλλά και τη χοληστερόλη τους.
«Όλα βελτιώθηκαν όταν έκοψαν τη ζάχαρη», εξηγεί ο Δρ. Λούστινγκ, προσθέτοντας ότι οι γονείς δεν πρέπει απλώς να προσέχουν το σύνολο των θερμίδων που καταναλώνει το παιδί τους αλλά κυρίως το είδος των τροφών που βρίσκονται καθημερινά στο πιάτο του.
Όπως επισημαίνει ο γιατρός, η συγκεκριμένη αλλαγή στη διατροφή των παιδιών προκάλεσε και απώλεια βάρους, αφού το αίσθημα κορεσμού ήταν εντονότερο και διαρκούσε περισσότερη ώρα, με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να τρώνε τελικά λιγότερο.
«Οι θερμίδες από τη ζάχαρη είναι οι χειρότερες, επειδή μετατρέπονται σε λίπος στο συκώτι, ενισχύοντας την αντίσταση στην ινσουλίνη και αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη ή καρδιοπαθειών», πρόσθεσε ο Δρ. Λούστινγκ μιλώντας στην Daily Telegraph.
Παράπονα Ρόδου
λίγες ημέρες, ισχυρίζεται μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο περιοδικό Obesity.
Στο πλαίσιο της εν λόγω έρευνας, την οποία διεξήγαγε ο ενδοκρινολόγος-παιδίατρος Ρόμπερτ Λούστιγκ, η ημερήσια δόση ζάχαρης που λάμβαναν 43 παχύσαρκα παιδιά αντικαταστάθηκε με άμυλο, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί σημαντικά η υγεία τους και η λειτουργία του μεταβολισμού τους.
Σύμφωνα με τον Δρ. Λούστιγκ, τα ευρήματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι η ζάχαρη είναι επικίνδυνη όχι τόσο εξαιτίας των υψηλών θερμίδων της αλλά κυρίως για την καταπόνηση που προκαλεί στον μεταβολισμό. Συγκεκριμένα, η κατάργηση αυτής της ουσίας από τη διατροφή των παιδιών μείωσε σημαντικά τα επίπεδα ινσουλίνης αλλά και τη χοληστερόλη τους.
«Όλα βελτιώθηκαν όταν έκοψαν τη ζάχαρη», εξηγεί ο Δρ. Λούστινγκ, προσθέτοντας ότι οι γονείς δεν πρέπει απλώς να προσέχουν το σύνολο των θερμίδων που καταναλώνει το παιδί τους αλλά κυρίως το είδος των τροφών που βρίσκονται καθημερινά στο πιάτο του.
Όπως επισημαίνει ο γιατρός, η συγκεκριμένη αλλαγή στη διατροφή των παιδιών προκάλεσε και απώλεια βάρους, αφού το αίσθημα κορεσμού ήταν εντονότερο και διαρκούσε περισσότερη ώρα, με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να τρώνε τελικά λιγότερο.
«Οι θερμίδες από τη ζάχαρη είναι οι χειρότερες, επειδή μετατρέπονται σε λίπος στο συκώτι, ενισχύοντας την αντίσταση στην ινσουλίνη και αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη ή καρδιοπαθειών», πρόσθεσε ο Δρ. Λούστινγκ μιλώντας στην Daily Telegraph.
Παράπονα Ρόδου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.