ροή ειδήσεων

Ανείπωτη τραγωδία: Μωρό σκοτώθηκε σε τροχαίο από... αερόσακο!


Αν και έχουν περάσει κοντά δύο δεκαετίες από την εφαρμογή τους στα αυτοκίνητά μας, ...
είναι φανερό ότι ακόμα και σήμερα πολλοί καταναλωτές αγνοούν μια βασική αρχή για την σωστή λειτουργία του αερόσακου. Το γεγονός δηλαδή ότι πρέπει να φορούν οπωσδήποτε ζώνη ασφαλείας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση όχι μόνο δεν σε σώζουν από το ατύχημα αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να αποβούν και μοιραίοι.
Κάτι τέτοιο έγινε στην Ιρλανδία όπου εκτός των άλλων υπήρξε και άλλη μια χαρακτηριστική όσο και άκρως επικίνδυνη παρατυπία (η οποία συνηθίζεται ιδιαιτέρως και στην χώρα μας). Ο λόγος για την ανόητη συνήθεια των γονέων να κρατούν στα πόδια τους τα μικρά τους παιδιά, όχι μόνο στην θέση του συνοδηγού, αλλά -ακόμα χειρότερα- στην θέση του οδηγού.
Στην περίπτωση της συγκεκριμένης Ιρλανδής μητέρας και του μόλις τριών μηνών μωρού της όλα ήταν λάθος. Ακόμα και ο τρόπος που οδηγούσε, καθώς είχε μπει ανάποδα στο ρεύμα κυκλοφορίας, κάτι που παρά τις προσπάθειες του άλλου οδηγού, επέφερε την σύγκρουση.
Μια σύγκρουση που έγινε με σχετικά χαμηλή ταχύτητα, όμως ο αερόσακος στο τιμόνι του αυτοκινήτου της Ιρλανδής μητέρας άνοιξε με αποτέλεσμα να χτυπήσει βίαια το μωρό που κρατούσε στην αγκαλιά της.
Το γεγονός ότι δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση, στέλνοντας το μικρό αγγελούδι στο νοσοκομείο με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές βλάβες. Στις οποίες δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει, χάνοντας τη μάχη με τη ζωή μόλις δυο μέρες αργότερα.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η ενεργοποίηση ενός αερόσακου αντιστοιχεί σε μία πραγματική έκρηξη, ενώ η ταχύτητα με την οποία ανοίγει φθάνει έως και τα 300 χιλιόμετρα την ώρα. Μπορεί όλα αυτά να κρατούν ελάχιστα δευτερόλεπτα, όμως αν δεν φοράτε ζώνη, η δύναμη με την οποία θα έρθει σε επαφή το σώμα σας με τον αερόσακο είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Ενώ ανάλογα με την θέση σας πάνω στο κάθισμα και την κατατομή του σώματός σας, υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι για την σωματική σας ακεραιότητα, ακόμα και πιθανότητα θανάτου.
Όσο για την υπόλοιπη ανεύθυνη συμπεριφορά να κρατάει κανείς το παιδί του στο τιμόνι και μάλιστα χωρίς ζώνη, τα λόγια είναι περιττά. Πρόκειται για πραγματική εγκληματική συνήθεια που δεν δικαιολογείται. Πολύ περισσότερο όταν ο γονιός θα πρέπει να γνωρίζει ότι σε περίπτωση ατυχήματος, το δικό του σώμα είναι αυτό που θα σκοτώσει το παιδί του και όχι η... κακιά στιγμή.

Πηγή: protothema.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *