ροή ειδήσεων

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ''ΒΟΜΒΑ'' ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ !!!



«Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σε κατάθλιψη» τη νύχτα του δημοψηφίσματος...

είπε σε συνέντευξή του σε εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ αποκάλυψε και μια συνομιλία που είχε με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την αποτυχία του νέου μνημονίου που υπέγραψε η Ελλάδα.
Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για την καθημερινή επαφή του με τον Αλέξη Τσίπρα τις ημέρες που προηγήθηκαν της Συνόδου Κορυφής στην οποία επήλθε τελικά η οριστική συμφωνία της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους.
«Θα μοιραστώ μαζί σας μια συνομιλία που είχα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν ήμουν ακόμα υπουργός.
Είπα: “Βόλφγκανγκ, αυτό το μνημόνιο θα μας φέρει στην ίδια κατάσταση που είμαστε σήμερα μέσα σε έξι μήνες, είναι ένα ακόμη πρόγραμμα καταδικασμένο να αποτύχει”, και μου απάντησε: “Nαι. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που θα αποτύχει, είναι σχεδιασμένο να αποτύχει”» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε επίσης για τη σχέση του με τον Τσίπρα και τους λόγους της παραίτησης του από το υπουργείο Οικονομικών: «Στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, είδα τον Αλέξη “γονατισμένο” από την πίεση. Είχε κάνει παραχωρήσεις που δεν ήθελε να κάνει. Μόλις κάνεις παραχωρήσεις και ο αντίπαλός σου δεν κάνει ανάλογες, εκεί αρχίζει η παραίτηση και η παράδοση.
Η δεύτερη σημαντική στιγμή της απογοήτευσης πραγματοποιήθηκε μετά το δημοψήφισμα. Ήλπιζα ότι η έκβαση του δημοψηφίσματος θα ενισχύσει την θέση της Ελλάδας. Όμως τη νύχτα του δημοψηφίσματος, μπήκα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και ήταν εντελώς αποθαρρυμένος, ήταν σε κατάθλιψη, ενώ εγώ ήμουν ενθουσιασμένος.
Οι Έλληνες ήταν θαρραλέοι και είπαν όχι στην τρόικα, παρά το κλείσιμο των τραπεζών και παρά την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης. Απογοητεύτηκα και γι΄ αυτό παραιτήθηκα».
Σε ερώτηση για τη στάση της Γαλλίας στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο πρώην υπουργός υποστήριξε ουσιαστικά ότι η Γαλλία δεν έκανε τίποτα. «Θα είμαι διπλωμάτης λέγοντας ότι ο ρόλος της Γαλλίας δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρός στις συζητήσεις… ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών έχει πολύ λίγη δύναμη για να μιλήσει για θέματα τόσο σημαντικά!» είπε.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/10/15 11:04

    Διακιώθηκε για ακόμα μια φορά ο Πλάτωνας χιλάδες χρόνια μετά την περίφημη ρήση του .... "το ποσοστό των βλακών στην κοινωνία είναι κολοσσιαίο" ..... το 46% γύρισαν την πλάτη στους πολιτικούς και το άλλο μισό ψήφισαν ΞΑΝΆ αυτούς που τους κατέστρεψαν!!!!! Μας ψεκάζουν δεν είναι δυνατή τόση βλακεία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *