ροή ειδήσεων

Πήραμε εθνόσημα από το Πακιστάν; Έλληνες βιοτέχνες στα "κάγκελα" ζητούν να δουν τον Καμμένο


Από το Πακιστάν προμηθεύτηκαν οι Ελληνικές ΕΔ 10.000 υφασμάτινα εθνόσημα.... για να τα προμηθευτούν τα στελέχη και να τα προσθέσουν στο μανίκι των στολών τους, όπως είχε αποφασίσει το Συμβούλιο Αρχηγών πριν από περίπου ένα χρόνο.

Έλληνες βιοτέχνες το υποστηρίζουν και διαμαρτύρονται για τον παραλογισμό .Κάποιοι απ΄ αυτούς αναζητούν τρόπους ώστε να κλείσουν ραντεβού με τον ίδιο τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και να του εξηγήσουν γιατί αυτή η απόφαση είναι πέρα για πέρα λανθασμένη.

Πρωτα απ΄ όλα υπάρχει εντονότατη δυσαρέσκεια από βιοτέχνη ο οποίος έστειλε ως δείγμα το υφασμάτινο εθνόσημο και ανέμενε απάντηση ο ίδιος και οι εργαζόμενοι της βιοτεχνίας του για να “βάλει μπροστά” τις μηχανές. Τελικά όπως υποστηρίζει ένα μέρος από τα εθνόσημα τα προμηθευτήκαμε από το Πακιστάν.

Το επιχείρημα που άκουσαν όσοι από τους βιοτέχνες έψαξαν το ζήτημα ήταν να ζητήσουν το γνωστό: “Ήταν φθηνότεροι οι Πακιστανοί”.

Μόνο που όποιος πήρε τέτοια απόφαση θα έπρεπε να "μετρήσει" την κατάσταση της χώρας και της παραγωγικής της βάσης. Πιθανότατα οι Πακιστανοί ,οι Κινέζοι κι άλλοι στον πλανήτη γη να ράβουν φθηνότερα. Όμως αυτή τη στιγμή οι ελληνικές βιοτεχνίες πρεπει πάση θυσία να στηριχθούν. Κι αν το επιπλέον κόστος είναι μικρό όπως υποστηρίζουν είναι λάθος κάποιοι 'Ελληνες να λειτουργούν όπως …ο Τόμσεν της τρόϊκας! Η οικονομική διαφορά που πιθανόν να υπήρξε δικαιολογείται όπως λένε οι διαμαρτυρόμενοι Έλληνες βιοτέχνες από την εμφανή διαφορά ποιότητας που υπάρχει μεταξύ των …πακιστανικών εθνοσήμων και αυτών που έφτιαξαν οι δικοί μας.

Και βέβαια δεν πρέπει να μας διαφεύγει και το γεγονός ότι ένας Έλληνας επαγγελματίας έστειλε την πρότασή του σε ελληνική υπηρεσία κι αυτή βρέθηκε…στο Πακιστάν!

Ελπίζουμε ότι ο Πάνος Καμμένος θα δεχτεί τους επαγγελματίες βιοτέχνες που θέλουν να τον συναντήσουν και να του εξηγήσου σε τι χώρα καλούνται να επιβιώσουν.

Η απόφαση προφανώς θα έχει ληφθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης που χειρίζεται όλες τις προμήθειες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι από το ΥΠΕΘΑ δεν θα μπορούσαν να είχαν ακολουθήσει διαφορετική διαδικασία για να στηριχτούν ελληνικές επιχειρήσεις.

Πως είχε αποφασισθεί το εθνόσημο στο μανίκι.

Κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) είχε αποφασιστεί η χρήση του Εθνόσημου της Ελληνικής Δημοκρατίας στις στολές των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Τι υποστήριζαν πηγές του ΓΕΕΘΑ που είχαν και την ιδέα της αλλαγής:

“Το Εθνόσημο όπως προβλέπεται στον Νόμο 48 (ΦΕΚ Α΄ 08/7.6.1975), είναι το επίσημο έμβλημα του Ελληνικού κράτους και το Εθνικό σύμβολο που μπαίνει σε όλα τα ενδύματα και στολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Το Εθνόσημο είναι σταυρός επί θυρεού, περιβαλλόμενος από φύλλα δάφνης”,υποστήριζαν από το ΓΕΕΘΑ.

Ο Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος, σύμβουλος του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σήμερα ,είχε κατακεραυνώσει την εισήγηση-απόφαση του τότε Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκου γράφοντας στο Onalert.gr για τα νομικά προβλήματα που υπήρχαν.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *