ροή ειδήσεων

Στην Εισαγγελέα οι δύο δουλέμποροι για τον θάνατο δύο γυναικών και ενός παιδιού στο ναυάγιο του Καστελόριζου



Ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα... δύο Σύροι διακινητές μεταναστών, που φέρονται ως υπαίτιοι του θανάτου δύο γυναικών και ενός ανήλικου παιδιού σε ναυάγιο με δουλεμπορικό στο Καστελόριζο. Συνελήφθησαν συγκεκριμένα οι Σύροι H. K. του A. 23 ετών και B. A. του S. 48 ετών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί την 18η Οκτωβρίου 2015 και περί ώρα 09.00 κατέπλευσε στον λιμένα της Μεγίστης το ιστιοφόρο «ΤΑΟ», με σημαία ΗΠΑ, αφού είχε προηγουμένως και περί ώρα 07.30 περισυλλέξει παράνομους μετανάστες κατόπιν ανατροπής – ημιβύθισης της λέμβου, που τους μετέφερε.

Συνολικά περισυλλέγησαν και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Μεγίστης δώδεκα αλλοδαποί καθώς και η σορός ενός άτυχου βρέφους.

Από έρευνες που ακολούθησαν οι λιμενικοί προχώρησαν στην σύλληψη του πρώτου ως κυβερνήτη – διακινητή.

Οι μετανάστες δήλωσαν ότι αγνοούντο ακόμη τέσσερα άτομα. Σκάφος του Λιμενικού απέπλευσε για έρευνα και περισυνέλλεξε τρεις σορούς και συγκεκριμένα μία 45χρονη, έναν 16χρονο και μία γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Εν συνεχεία εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή βόρεια της νήσου Μεγίστης (Άγιος Στέφανος) ένας ακόμα αλλοδαπός.

Αφού οδηγήθηκε στο Λιμενικό Κατάστημα αναγνωρίστηκε από τους λοιπούς διασωθέντες παράνομους μετανάστες ως ο δεύτερος κυβερνήτης – διακινητής και ακολούθως συνελήφθη Σημειώνεται ότι ανάλογο περιστατικό συνέβη την ίδια μέρα και στο Φαρμακονήσι. Συγκεκριμένα, αποβιβάστηκαν στο Φαρμακονήσι 110 άτομα και οι άνδρες του στρατιωτικού φυλακίου στο νησί διαπίστωσαν ότι ένα παιδάκι δεν είχε τις αισθήσεις του.

Ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο Λέρου και μετέβη εκεί γιατρός, ο οποίος διαπίστωσε το θάνατο του παιδιού, το οποίο αναγνώρισαν οι γονείς του.

Σύμφωνα με τους γονείς, το παιδάκι έπεσε στη θάλασσα από το σκάφος που επέβαιναν και όταν το ανέσυραν δεν ανέπνεε.

Σημειώνεται ότι όλοι οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στη Λέρο.


Πηγή: www.dimokratiki.gr
zougla


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *