ροή ειδήσεων

Τι συμβαίνει με την κα Περιστέρη;


Του Γιώργου Ροδάκογλου
Προβληματισμό στο χώρο της αρχαιολογίας προκαλεί η ανοιχτή επιστολή «ξέσπασμα» της Κατερίνας Περιστέρη προς το Σύλλογο ...
Ελλήνων Αρχαιολόγων για την κριτική που της ασκείται , ενώ το ΥΠ.ΠΟ παρακολουθεί με αμηχανία τα όσα διαδραματίζονται.

Κατερίνα Περιστέρη : «αδυνατώ να κατανοήσω τη μικρότητα, τη μιζέρια, την εχθρότητα, την αντισυναδελφική συμπεριφορά και την ενορχηστρωμένη και χυδαία επίθεση που δέχομαι από συγκεκριμένους (συναδέλφους)».

Αποτελεί κοινή διαπίστωση πλέον, ότι η προσπάθεια υποβάθμισης της ανασκαφή της Αμφίπολης που επιχειρήθηκε κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω των συχνών επιθέσεων μια ομάδας αρχαιολόγων, δεν περνάει πλέον στο κοινό, αλλά αντίθετα το φανατίζει.
Η απόδοση του μνημείου στον Ηφαιστίωνα ως υπόθεση εργασίας, κυριολεκτικά μπλόκαρε τους επικριτές της ανασκαφής του Τύμβου Καστά και ήδη πολλοί από αυτούς γνωρίζουν ότι μετά και τις νέες αποκαλύψεις, οι απόψεις τους στην προσπάθεια να μειώσουν ακόμα και το επιστημονικό έργο των ανασκαφέων, δεν αποτελούν πλέον βάσιμους ισχυρισμούς.
Η ομάδα της ανασκαφής προβάλλει μόνο ευρήματα ενώ οι επικριτές διατυπώνουν δια αρθρογραφίας και ανακοινώσεων εδώ και ένα χρόνο, μόνο θεωρίες σύμφωνα με τις οποίες αποδίδουν την κατασκευή του μνημείου στα Ρωμαϊκά χρόνια.
.

Κατερίνα Περιστέρη :«δεν θα τους ακολουθήσω στον κατήφορο που οδεύουν εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο αυτοί και όσοι συνεπικουρούν το κατάπτυστο έργο τους υποβαθμίζοντας το ίδιο το Μνημείο».

Όλοι θωρούν δεδομένο ότι η Κατερίνα Περιστέρη και ο Μιχάλης Λεφαντζής ολοκληρώνουν και άλλες μελέτες τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινώσουν στο Συνέδριο Αρχαιολογίας της Θεσσαλονίκης και αυτό είναι που δημιουργεί τον μεγάλο πανικό.

Το στενό περιβάλλον της Γ.Γ του ΥΠ.ΠΟ Μαρίας Βλαζάκη μπροστά στο αδιέξοδο στο οποίο και οδηγήθηκε, έχει αντιληφθεί ότι πρέπει να λειτουργήσει με την τακτική της προσέγγισης ακόμη και των ατόμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , παρότι ο στόχος παραμένει ό ίδιος. Και αυτός πιθανότατα δεν είναι άλλος από την απομάκρυνση της Κατερίνας Περιστέρη από την συγκεκριμένη θέση και το πέρασμα της ανασκαφής υπό τον απόλυτο έλεγχο μιας επιτροπείας που θα την αποτελούν ονόματα που είναι ήδη γνωστά.

Η ανοιχτή επιστολή της προϊσταμένης Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών φωτογραφίζει ξεκάθαρα τα όσα συμβαίνουν, ωστόσο δημιουργεί ποικίλους σχολιασμούς. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ορθώς βάζει τα πράγματα σε μια θέση και άλλοι ότι δεν πρέπει να ασχολείται με τους επικριτές της, διότι «αναζωπυρώνει» την κόντρα.

Στα μάτια των Ελλήνων όμως φαίνεται να δικαιώνεται πανηγυρικά και ότι αποτελεί ένα αγαπημένο πρόσωπο, φέρνοντας στο φώς την ανασκαφή ενός Μακεδονικού Ταφικού Συμπλέγματος που το αποδίδει ως μνημείο στον Ηφαιστίωνα, επιστήθιο φίλο του Μέγα Αλέξανδρου.

Πηγή

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *