ροή ειδήσεων

Χρησιμοποιείς το κινητό σου στο κρεβάτι, κάθε βράδυ; Σταμάτα να το κάνεις γιατί θα πάθεις αυτό!



Όλοι μας το κάνουμε. Και αυτοί που το παραδεχόμαστε και αυτοί που όχι....

Ξαπλώνουμε στο κρεβάτι για να κοιμηθούμε και περνάμε την επόμενη –το λιγότερο- ώρα, στο κινητό μας και στο internet, facebook, twitter κ.ο.κ. Αυτό πρέπει να σταματήσει.
Μια έρευνα κατέγραψε τις συνήθειες ύπνου9,846 εφήβων ηλικίας 16 έως 19 στη Νορβηγία και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που οι ερευνητές ονομάζουν «dose-response relationship»(σχέση δόσης-απόκρισης).
Στην ουσία ανακάλυψαν ότι η χρήση του τηλεφώνου πριν τον ύπνο, μπορεί να προκαλέσει σε μεγαλύτερο βαθμό αϋπνία. Έτσι, εάν χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνό σου για μια ώρα μεταξύ 23:00 και τα μεσάνυχτα, το μυαλό διεγείρεται και στο μέλλον, ακόμα και αν δεν είσαι στο Facebook μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, δεν θα μπορεί να σε πάρει ο ύπνος.
«Σχεδόν όλοι οι έφηβοι ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν μία ή περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές κατά την τελευταία ώρα πριν τον ύπνο. Εκτεταμένη χρήση των συσκευών αυτών συνδέονται σημαντικά με SOL (Sleep Onset Latency) [λανθάνουσα έναρξη ύπνου] και με έλλειψη ύπνου, με μια αντίστροφη σχέση δόσης-απόκρισης μεταξύ της διάρκειας του ύπνου και τη χρήση των μέσων ενημέρωσης.»
Το μπλε φως που εκπέμπεται από κάθε LED οθόνες παρεμβαίνει επίσης με την παραγωγή της μελατονίνης ορμόνης του ύπνου στον εγκέφαλο.
«Πιθανότατα υπάρχουν πολλαπλά μονοπάτια που να εξηγούν τις συσχετίσεις μεταξύ ύπνου και ηλεκτρονικών συσκευών. Χρήση των μέσων ενημέρωσης μπορεί να επηρεάσει άμεσα τον ύπνο μέσω της αύξησης ψυχοφυσιολογική διέγερση. »
Έτσι, το να παίζεις Candy Crush τα μεσάνυχτα δεν είναι και τόση καλή ιδέα. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά άκουσε με. Τι θα έλεγες για την ανάγνωση ενός βιβλίου αντ ‘αυτού;
athensmagazine.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *