ροή ειδήσεων

Credit Suisse: Στα $250 τρισ. ο παγκόσμιος πλούτος - Πού βρίσκεται η Ελλάδα [πίνακες]



Η οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών - για την διετία 2014-15... - ήταν καλύτερη (!) από την αντίστοιχη της Ιταλίας, Πορτογαλίας, Τουρκίας και Νορβηγίας...

Η διανομή του πλούτου και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι κάτι παραπάνω από άνιση, σύμφωνα με έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Credit Suisse. Ταυτόχρονα βάσει των εκτιμήσεων του ελβετικού τραπεζικού ομίλου, η οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών - για την διετία 2014-15 - ήταν... καλύτερη από την αντίστοιχη χωρών όπως οι Ιταλία, Πορτογαλία, Τουρκία και Νορβηγία, μεταξύ άλλων.

Παράλληλα και αναφορικά με το διάστημα 2000-2015, η Ελλάδα εντάσσεται σε μία ιδιότυπη εξαίρεση, καθώς είναι μεταξύ των χωρών, που η αύξηση του συνολικού πλούτου της μεσαίας τάξης ήταν υψηλότερη από την αντίστοιχη των υψηλών εισοδηματικά τάξεων. Πέραν της Ελλάδας σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται Κολομβία, Μεξικό και Πολωνία.




Οι αναλυτές της τράπεζας κατέληξαν στο συμπέρασμα – μετά την εξέταση μεγάλου αριθμού στατιστικών δεδομένων – ότι το 0,7% του πληθυσμού της υφηλίου έχει στην κατοχή του σχεδόν το 50% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ υπάρχει και ένα 71% του παγκόσμιου πληθυσμού που «βγάζει» λιγότερα από 10.000 δολάρια ετησίως.



Όσο για το ύψος του παγκόσμιου πλούτου, αυτό φθάνει στα 250 τρισ. δολάρια, με το 2015 να αποδεικνύεται δύσκολο για τους έχοντες και κατέχοντες, με δεδομένο ότι οι περιουσίες τους υποχώρησαν κατά 4,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.



Οι ΗΠΑ είναι η περιοχή της υφηλίου με τον μεγαλύτερο αριθμό πλουσίων, καθώς φθάνει στο 46% του συνολικού πληθυσμού, ενώ τη Βρετανία να κατέχει τη δεύτερη θέση (ποσοστό 7%) και την Ιαπωνία την τρίτη (6%).



Αν και ο συνολικός πλούτος των νοικοκυριών έχει ενισχυθεί σε Κίνα και Β. Αμερική, έχει υποχωρήσει κατά 17,1% στη Λ. Αμερική και κατά 12,4% στην Ευρώπη, με τη μεσαία τάξη της Γηραιάς Ηπείρου να είναι μεταξύ αυτών που έχουν δεχθεί το ισχυρότερη πλήγμα.



Πηγή: newmoney.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *