ροή ειδήσεων

Η Google βοηθά τους πρόσφυγες στην Ελλάδα



Μπορεί το διαδίκτυο να συνεισφέρει σε στιγμές κρίσης? Φυσικά και μπορεί...
Ένα τωρινό παράδειγμα είναι η πρωτοβουλία της Google σε συνεργασία με IRC και την MercyCorps, να κατασκευάσει μία ελαφριά και φιλική με τα κινητά τηλέφωνο ιστοσελίδα, για να βοηθήσει τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη με αυτό που χρειάζονται σε πρώτη ζήτηση: πληροφορίες.

Το project που η Gοοgle το ονομάζει “Crisis Info Hub” είναι ανοικτού πηγαίου κώδικα και έτσι το καθιστά εύκολο για τους άλλους να συνεισφέρουν κρίσιμες πληροφορίες μέσω του Gοοgle Docs.

Η ιστοσελίδα της Google περιλαμβάνει θέσεις για την εγγραφή τους στις Ελληνικές αρχές, καταλύματα και ιατρικές εγκαταστάσεις, σημαντικές επαφές έκτακτης ανάγκης και καταστήματα συναλλάγματος.

Η ιστοσελίδα διαθέτει πληροφορίες για τα δύο νησιά Λέσβος και Κως, που δέχονται και το μεγαλύτερο κύμα πολιτικών προσφύγων. Η ιστοσελίδα είναι γραμμένη εκτός από Ελληνικά και Αγγλικά και σε άλλες τρεις αραβικές γλώσσες.


Λόγω του ότι πολλοί αραβόφωνοι πρόσφυγες έχουν κατεύθυνση προς τη Γερμανία, η Gοοgle έχει ενημερώσει την Υπηρεσία Μετάφρασης της ώστε να υποστηρίζει αραβικά και να επιτρέπει σε αυτούς τους χρήστες – μετανάστες να κατανοήσουν αγγλικά και τα γερμανικά σήματα και έγγραφα, ακόμα και όταν βρίσκονται offline.

Δείτε το σχετικό βίντεο για την Υπηρεσία Μετάφρασης της Gοοgle στα Αραβικά:


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *