ροή ειδήσεων

Mείον 18% στις σύνταξη του λαουτζίκου …μείον 10% στους μισθό βολευτών


Θα μας κάνουν ….Σουηδούς...

Nέα προαπαιτούμενα που δυσκολεύουν την έξοδο στη σύνταξη, αναστολή ευεργετικών διατάξεων και περικοπές για τους νυν και τους μελλοντικούς συνταξιούχους έως 18% θα περιλαμβάνουν τα δύο νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή έως τις 15 Νοεμβρίου υπό την πίεση και των προβλέψεων του ΔΝΤ, το οποίο αναμένει περαιτέρω συρρίκνωση των συνταξιοδοτικών δαπανών στην Ελλάδα.
Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος παραδέχτηκε ότι «κλείδωσαν» οι μειώσεις στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ προκειμένου να πιαστεί ο στόχος που αναφέρεται στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016 για περικοπές συντάξεων και εφάπαξ συνολικού ύψους 1,268 δισ. ευρώ. Ειδικοί στην ασφάλιση υποστηρίζουν ότι ακόμα και αν αύριο καταργηθούν όλες οι συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, θα εξοικονομηθούν 3,8 δισ. ευρώ από τα 6 δισ. που απαιτούνται.
Οι μειώσεις θα επιβληθούν κλιμακωτά στο σύνολο του ποσού κύριας και επικουρικής σύνταξης άνω των 1.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα θιγούν και οι κύριες συντάξεις ύψους 800 ευρώ. Η απόφαση για το «βάθος» του μαχαιριού (έχει γίνει επεξεργασία νέων σεναρίων για μειώσεις έως 18%) θα ληφθεί όταν ολοκληρωθεί η ποσοτικοποίηση των αλλαγών.
Το νέο σύστημα υπολογισμού συντάξεων με βάση το σουηδικό μοντέλο και ενιαίους κανόνες εισφορών - παροχών θα οδηγήσει σε εξόντωση τη μελλοντική γενιά συνταξιούχων, αφού το ποσοστό αναπλήρωσης δεν θα υπερβαίνει το 55% (κύρια και επικουρική) από 70% που είναι σήμερα.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *